Νέες καινοτόμες δράσεις στον τουρισμό από την MTC Group

25 Σεπτεμβρίου 2020 18:39

Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποτελεί για εφέτος ευκαιρία για προβληματισμό, εγρήγορση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην ταξιδιωτική βιομηχανία.

Είναι σαφές οτι οι κλασσικές μέθοδοι προσέγγισης των αγορών έχουν παραχωρήσει τη θέση τους σε άλλες πιο αποτελεσματικές δράσεις που οφείλουν να «απαντούν» σε όσα η αγορά περιμένει να «ακούσει».

Στο πλαίσιο αυτό, η MTC GROUP φρόντισε όλο αυτό το διάστημα να διευρύνει τις συνεργασίες και τις συμπράξεις της , ενώ με την πρόσληψη επί πλέον εξειδικευμένων στελεχών εμπλούτισε τη γκάμα των υπηρεσιών της με σειρά καινοτόμων δράσεων και πρωτοβουλιών ώστε να ανταποκριθεί επάξια στις ανάγκες των προορισμών με τους οποίους συνεργάζεται.

Πρόσφατα, μετά τη σύμπραξη με το INNOVATHENS powered by Samsung της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την Creators of Cosmos S.M.P.C. και το 360 Points of View, παρουσίασε τη στρατηγική “Live Action Greece” για την ανάπτυξη υβριδικών επιχειρηματικών σχηματισμών που αναμένεται να ενισχύσουν τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα αλλά και τομείς όπως εκπαίδευση, μαθησιακή ανάπτυξη, δια βίου μάθηση, οικονομία της Γνώσης, έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων. Ήδη, οι δράσεις αυτές εξειδικεύθηκαν και παρουσιάσθηκαν σε κάθε συνεργαζόμενο Δήμο ή Περιφέρεια λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής με βάση την ιστορία, τους μύθους και τις παραδόσεις της . Η βιωματική αυτή στρατηγική ενδυναμώνει τη σχέση του επισκέπτη με τον προορισμό στη λογική ότι η συρρίκνωση της ταξιδιωτικής κίνησης αλλά και των εσόδων από αυτήν απαιτεί τη διασφάλιση της επιλογής αλλά και της επανάληψης της επίσκεψης. Και αυτό θα επιτευχθεί όταν ο τουρίστας δεν εξαντλείται απλά στην μετ’ επιστροφής διαδρομή ανάμεσα στην ξαπλώστρα και τη θάλασσα, αλλά να έχει την ευκαιρία να γνωρίζει τον τόπο που επισκέπτεται, να συμμετέχει στα δρώμενά του μαζί με τους κατοίκους του, να μαθαίνει την ιστορία και τις παραδόσεις του και να τα παίρνει μαζί του στην επιστροφή στην πατρίδα του ως γνώσεις και αναμνήσεις. Το επί πλέον δε, στοιχείο της συγκεκριμένης δράσης είναι ότι έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση που προσφέρεται έτοιμη από τη σύμπραξη των παραπάνω εταιριών και φορέων στον κάθε ΟΤΑ.

Παράλληλα, επειδή η επαγγελματική συνέπεια στη διαχείριση ενός τουριστικού προορισμού επιβάλλει τον μη περιορισμό στα μέχρι σήμερα στερεότυπα στον τομέα του μάρκετινγκ και της προβολής, αλλά να λαμβάνει μέριμνα για τη συνολική διαχείριση σε επίπεδο και της τουριστικής ανάπτυξης, η εταιρία συμβούλων με την υπερεικοσαετή εμπειρία της στον τομέα του Τουρισμού, έχει δρομολογήσει σειρά και άλλων ενεργειών μεταξύ των οποίων είναι:

 -Η δημιουργία δύο νέων διαδικτυακών υπηρεσιών, προκειμένου να φέρουν σε επαφή τους προορισμούς που εκπροσωπεί, με τους υποψήφιους αγοραστές του τουριστικού προϊόντος κάθε περιοχής. Συγκεκριμένα:
1. Online Meetings ( για τις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά - WTM κ.α.). Πρόκειται για ειδική σελίδα στο site της εταιρίας , ώστε ο ενδιαφερόμενος να δηλώνει με ποιον προορισμό θέλει να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης, σε προκαθορισμένη ημερομηνία και ώρα και για συγκεκριμένο χρόνο.
2. Online Presentations : Ειδική σελίδα στο site της, ώστε ο Δήμος να έχει τη δυνατότητα παρουσιάσει  σε πραγματικό χρόνο το τουριστικό του προιόν στους ενδιαφερόμενους που έχουν δηλώσει συμμετοχή σε προκαθορισμένη ημέρα και ώρα.

Οι παραπάνω εφαρμογές βρίσκονται στο τελικό στάδιο των δοκιμών και μόλις ολοκληρωθούν θα υπάρξουν αναλυτικές ενημερώσεις και εκπαιδεύσεις των εκπροσώπων των συνεργαζόμενων Δήμων και Περιφερειών, ενώ ταυτόχρονα, θα αρχίσει η αποστολή ειδοποιητηρίων συμμετοχής σε μια λίστα 6.000 περίπου τουριστικών επαγγελματιών και δημοσιογράφων σε όλο τον κόσμο.

Επίσης προβλέπεται:

- Η οργάνωση ειδικής προωθητικής ενέργειας τον προσεχή Νοέμβριο στη γερμανική αγορά σε ένα ευρύ δίκτυο ταξιδιωτικών πρακτόρων, μερικοί από τους οποίους θα κληθούν να πραγματοποιήσουν την προσεχή Άνοιξη ταξίδι εξοικείωσης στους προορισμούς για τους οποίους ενημερώθηκαν.

-Η οργάνωση ειδικών δράσεων ανάδειξης θεματικών στοιχείων κάθε συνεργαζόμενης περιοχής μέσω συνεργειών με αντίστοιχους εξειδικευμένους στο αντικείμενο φορείς. Ήδη ανάλογες συνεργασίες είναι στο στάδιο της υλοποίησης με οργανωτές γάμων αλλά και με την Εκκλησία της Ελλάδος για το θρησκευτικό Τουρισμό.

Για τις δύο πιο πάνω κατηγορίες δράσεων θα υπάρξουν ανακοινώσεις εντός του Οκτωβρίου, ενώ στο επιτελείο των στελεχών της εταιρίας είναι στο στάδιο της επεξεργασίας και άλλες πρωτοβουλίες που, όπως και οι προηγούμενες, είναι προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες της ταξιδιωτικής αγοράς.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos