Κορωνοϊός -Εκρηξη κρουσμάτων: 416 το τελευταίο 24ωρο -79 διασωληνωμένοι, 5 νεκροί

29 Σεπτεμβρίου 2020 18:01

416 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, 5 είναι οι νεκροί από τον κορωνοϊό σήμερα, ενώ 79 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Έτσι, επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του iefimerida νωρίτερα, που ήθελαν τις νέες μολύνσεις να εκτινάσσονται πάνω από τις 400 το τελευταίο 24ωρο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό (29-09-2020)
Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.
2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό
Ο ΕΟΔΥ έδωσε παράλληλα στη δημοσιότητα την αναλυτική αναφορά για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ως και σήμερα.


Τρεις θάνατοι σε λίγες μόνο ώρες από τον κορωνοϊό
Τρεις θάνατοι από κορωνοϊού μέσα σε λίγες ώρες καταγράφονταν πριν την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που ανακοίνωσε συνολικά 5 νεκρούς, από το πρωί της Τρίτης.

Ένα από τα θύματα του ιού είναι ένας 79χρονος από τα Γιαννιτσά ο οποίος νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε ΜΕΘ στο  Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης  «Παπανικολάου» και είχε υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι έχασαν τη ζωή τους ένας 76χρονος στον «Ευαγγελισμό» και ένας 90χρονος από τη Βέροια. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύεται ο γιος του άτυχου ηλικιωμένου, ο οποίος είναι επίσης θετικός στον κορωνοϊό.

Ενας 25χρονος μεταξύ των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ λόγω κορωνοϊού
Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί σε θεράποντες ιατρούς και λοιμωξιολόγους η κατάσταση της υγείας του 25χρονου άνδρα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας σε κρίσιμη κατάσταση, προσβεβλημένος από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο νεαρός άντρας εργαζόταν την περίοδο του καλοκαιριού ως οδηγός λεωφορείου στο κοσμοπολίτικο νησί της Μυκόνου, όπου όπως όλα δείχνουν μολύνθηκε με τον νέο κορωνοιό.

Όταν έληξε η εποχική σύμβαση εργασίας του και πριν επιστρέψει στην Αθήνα, όπου διαμένει, επισκέφτηκε το νησί της Τήνου προκειμένου να δει τη γιαγιά του και συγγενείς. Εκεί, άρχισε αισθάνεται αδιαθεσία και εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα. Οι δικοί του άνθρωποι τον μετέφεραν στο κέντρο υγείας του νησιού όπου επεβλήθη δυο φορές σε τεστ για covid-19 τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Η κατάσταση του όμως άρχισε να επιδεινώνεται πολύ γρήγορα, μέσα σε διάστημα πέντε ημερών, και το περασμένο Σάββατο κρίθηκε σκόπιμη η αεροδιακομιδή του, μέσα σε ειδική κάψουλα λόγω του υψηλού κινδύνου μετάδοσης, από την Τήνο στην Αθήνα. Έκτοτε ο 25χρονος παραμένει διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ασκληπιείου Βούλας, ενώ σε καραντίνα βρίσκονται 15 άτομα στο νησί με τους οποίους ο νεαρός άντρας είχε στενές επαφές.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos