Κορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι για την Αττική - Μάσκες παντού, κλείνουν οι πλατείες

30 Σεπτεμβρίου 2020 16:12
Οι σκέψεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN Tv.

Νέα μέτρα ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει το δεύτερο κύμα κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού συζητήθηκε η καθολική χρήση μάσκας αλλά και το κλείσιμο πλατειών, ειδικά για την περιοχή της Αττικής. 

Λινού: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, αργούμε και είναι εις βάρος μας

Καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» βρέθηκε η καθηγήτρια Ιατρικής, Αθηνά Λινού η οποία, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, τόνισε πως αργούμε να πάρουμε αποφάσεις «και είναι εις βάρος μας», ενώ χαρακτήρισε πολύ ανησυχητική την έκρηξη των κρουσμάτων στην Αττική. 

ADVERTISING

«Έχουμε μεγάλο πληθυσμό σε κίνδυνο, είναι πολλοί οι υποψήφιοι να κολλήσουν», σημείωσε η κυρία Λινού, ενώ τόνισε πως «δεν επαρκεί η μάσκα από μόνη της, χρειάζεται απόσταση». «Πρέπει να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χώρο. Θα έκανα υποχρεωτική τη μάσκα και έξω. Θα προσπαθούσα να αποφύγω το lockdown», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Η καθηγήτρια ανέφερε, ωστόσο, πως δεν χρειάζεται πανικός, παρόλο που «δεν πάνε καλά τα πράγματα», αναδεικνύοντας παράλληλα τον κίνδυνο που ελλοχεύει από τον συνωστισμό στα Μέσα Μεταφοράς

«Δεν ξέρω γιατί αργούμε να πάρουμε αποφάσεις και να λύσουμε προβλήματα. Αργούμε και είναι εις βάρος μας. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια», τόνισε, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των σχολείων είπε: «Θα αραίωνα τις τάξεις ανεξαρτήτως κόστους και θα εκμεταλλευόμουν τον υπαίθριο χώρο για μαθήματα». 

Διπλάσια τα κρούσματα στην Αττική σε 24 ώρες

Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό στην Αττική, που ξεκίνησαν να ισχύουν από το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, δεν φαίνεται να αποδίδουν μέχρι στιγμής, αφού στη σημερινή ενημέρωση ανακοινώθηκαν 416 κρούσματα κορονοϊού, από τα οποία τα 240 εντοπίζονται στην Αττική.  Η αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική συνεχίζει να προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς, οι οποίοι θέλουν με κάθε τρόπο να αποφύγουν το lockdown. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τρεις είναι οι πηγές μολύνσεων που προκαλούν πονοκέφαλο: 

  • τα εισαγόμενα που ήταν περισσότερα από 60,
  • οι δομές φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών,
  • αλλά και οι περιοχές αυξημένης επιδημιολογικής επιβάρυνσης ανά την επικράτεια.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos