Κορωνοϊός: Πάνω από 40 τα κρούσματα στο γηροκομείο

01 Οκτωβρίου 2020 12:42

Νέος συναγερμός σήμανε χθες στην ήδη επιβαρυμένη από κρούσματα κορωνοϊού περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, όταν διαπιστώθηκε ότι γηροκομείο στον Αγιο Παντελεήμονα είχε μετατραπεί σε νέο cluster υπερμετάδοσης.


Αρχικά εντοπίστηκαν 32 κρούσματα κορωνοϊού, στα 70 τεστ που έγιναν, ενώ ήδη τα κρούσματα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούν τα 40. Από χθες κιόλας έχουν τεθεί σε ισχύ περιοριστικά μέτρα σε ό,τι αφορά στην εν λόγω δομή, ενώ από το πρωί συνεργεία του δήμου κάνουν απολύμανση στη γύρω περιοχή. Την ίδια ώρα οι ηλικιωμένοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες μεταφέρονται στα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορωνοϊό «Ευαγγελισμός», «Σισμανόγλειο», «Αττικόν» και «Ασκληπιείο».

Στο γηροκομείο στην περιοχή του Αγιου Παντελεήμονα έσπευσαν αμέσως ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τον καθηγητή να δηλώνει εξαρχής ότι σε αυτούς τους χώρους η διασπορά γίνεται συνήθως από το προσωπικό, δεδομένου ότι έχουν ληφθεί και μέτρα τα οποία απαγορεύουν εδώ και καιρό τα επισκεπτήρια σε τέτοιες δομές. «Η Αθήνα δεν πάει καλά όσον αφορά την πανδημία. Είναι μια κατάσταση που δεν θέλουμε να την ξαναδούμε και, δυστυχώς, συνεχίζουμε να τη βλέπουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας, ο οποίος χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, όπου σε μικρό διάστημα τα κρούσματα μειώθηκαν αισθητά. «Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα το πήραν και η Θεσσαλονίκη πάει καλά», συμπλήρωσε.
Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας σήμερα το πρωί υποστήριξε ότι κάποιοι νοσηλευτές που εργάζονται στο εν λόγω γηροκομείο φαίνεται από τους πρώτους ελέγχους να νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες! Ακόμη πάντως δεν έχει εντοπιστεί ο «ασθενής μηδέν», το άτομο που έφερε τον κορωνοϊό στο γηροκομείο και ξεκίνησε η μετάδοση εντός της δομής.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας μιλώντας χθες στην ΕΡΤ τόνισε ότι τα «τα κέντρα φιλοξενίας ηλικιωμένων είναι προτεραιότητά μας», σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο γηροκομείο είχε ελεγχθεί στα τέλη Αυγούστου και δεν είχε βρεθεί κάποιο κρούσμα. «Πρέπει να δούμε τι συνέβη τον μήνα που μεσολάβησε», ανέφερε.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos