Παρατείνονται τα έκτακτα μέτρα για την Αττική ως τις 31 Οκτωβρίου

01 Οκτωβρίου 2020 19:43

Παρατείνονται τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού στην περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Εργασίας.



Τα μέτρα επρόκειτο να λήξουν στις 4 Οκτωβρίου. Ωστόσο, δεδομένου ότι το λεκανοπέδιο παρουσιάζει καθημερινά τεράστιο επιδημιολογικό φορτίο -μόνο σήμερα εντοπίστηκαν 272 από τα 411 κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ -παίρνουν παράταση τα έκτακτα μέτρα για τηλεργασία και κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στα ΜΜΜ και στους χώρους εργασίας.

Ετσι, παρατείνεται, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19, η ισχύς των έκτακτων και προσωρινών μέτρων του άρθρου 235 του ν. 4272/2020 για την Περιφέρεια Αττικής ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας για την αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς και του τόπου εργασίας.

Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, παίρνει παράταση, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου

η υποχρέωση εφαρμογής του 40% τηλεργασίας στους εργασιακούς χώρους στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και
η εφαρμογή κλιμακωτού ωραρίου έναρξης και λήξης της εργασίας για κάθε εργαζόμενο για λόγους αποφυγής συνωστισμού στους εργασιακούς χώρους
Το υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι τα παραπάνω προσωρινά, έκτακτα, αλλά απολύτως αναγκαία μέτρα, αφορούν αποκλειστικά την Περιφέρεια Αττικής.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos