50 Great Greek Wines - Στην κορυφή η Σαντορίνη

02 Οκτωβρίου 2020 20:24
Χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η απονομή των βραβείων του νέου οινικού project που στόχο έχει να συμβάλει στην εξωστρέφεια του ελληνικού κρασιού

Τα κρασιά που διακρίθηκαν στην φετινή, πρώτη διοργάνωση των 50 Great Greek Wines ανακοινώθηκαν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου σε μια ιδιαίτερη phygital (physical + digital) εκδήλωση. Οι φυσικές παρουσίες ήταν αναγκαστικά περιορισμένες, προσαρμοσμένες στα ισχύοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, οι διαδικτυακές όμως ήταν πολυάριθμες, καθώς η τελετή απονομής μεταδόθηκε ζωντανά μέσω Facebook και YouTube, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού όσο και στους οινόφιλους να την παρακολουθήσουν σε live streaming.

Στο διαγωνιστικό σκέλος του νέου αυτού ενδιαφέροντος οινικού project, το οποίο έλαβε χώρα στην Αθήνα από τις 9 έως τις 12 Σεπτεμβρίου και κατά το οποίο αξιολογήθηκαν, με τυφλή γευσιγνωσία, 420 κρασιά από 140 οινοποιεία και 74 ποικιλίες, η κριτική επιτροπή των 50 GGW κατέληξε στα 50 κρασιά που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις διεθνείς αγορέςβοηθώντας την ελληνική παραγωγή να βγει πιο δυναμικά εκτός συνόρων. Αρκετά από τα μέλη της, μάλιστα, έδωσαν το «παρών» στην ιδιαίτερη αυτή βραδιά, μιλώντας, καθένας από τη χώρα του, για τη δυναμική και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού αμπελώνα.

aponomi_1_karakasis-notis.jpg
Ο εμπνευστής των 50 GGW Γιάννης Καρακάσης (αριστερά) και ο Νεκτάριος Νώτης, ο οποίος παρουσίασε την τελετή απονομής

«Το πρώτο βήμα για να βάλουμε ένα επιπλέον λιθαράκι στο οικοδόμημα του ελληνικού κρασιού ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία» δήλωσε, μετά την ολοκλήρωση της απονομής, ο Γιάννης ΚαρακάσηςMaster of Wine και ιδρυτής του 50 Great Greek Wines. «Δεν σταματάμε εδώ!», συνέχισε. «Θα συνεχίσουμε μεθοδικά τις ενέργειές μας ώστε να καταφέρει παγκοσμίως το ελληνικό κρασί να αποτελεί δίκη του κατηγορία, να καταφέρει να βγει από τα «The Others». Έτσι, σε λίγες μέρες θα σας παρουσιάσουμε αναλυτικά το πλάνο των ενεργειών που σχεδιάζουμε εδώ και καιρό για την περαιτέρω προώθηση και προβολή του ελληνικού κρασιού».

Τα κρασιά που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία και τα οποία εντάχθηκαν στη λίστα των 50 Great Greek Wines μπορείτε να τα δείτε εδώ και τα κρασιά που ξεχώρισαν ανά κατηγορία εδώ.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos