Θεοδωρικάκος: Έρχονται 8.620 προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ

03 Οκτωβρίου 2020 18:57
Τι ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών για την έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους λόγω απώλειας εσόδων, για τις προσλήψεις στο δημόσιο και το σύστημα με το οποίο θα γίνουν

Ουπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε στο Τώρα ό,τι συμβαίνει, μεταξύ άλλων, για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα, την έκτακτη επιχορήγηση στους δήμους λόγω απώλειας εσόδων, για τις προσλήψεις στο δημόσιο και το σύστημα με το οποίο θα γίνουν.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι με μάσκα και αποστάσεις  μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό δεν είναι εύκολο, γιατί κάποιοι πολίτες αρνούνται να συνειδητοποιήσουν την κατάσταση. Εκτιμώ θα τα καταφέρουμε. Η εφαρμογή των μέτρων θα βοηθήσει να μην υπάρξουν περαιτέρω μέτρα» είπε αναφερόμενος στην πανδημία.

«Υπάρχει δέσμευση κυβέρνησης να στηρίξουμε την αυτοδιοίκηση» ανέφερε ενώ τόνισε ότι οι δήμοι που έχουν πληγεί περισσότερο θα πάρουν δεύτερη έκτακτη επιχορήγηση.

Όσον αφορά στις προσλήψεις σημείωσε ότι για πρώτη φορά υπάρχει προγραμματισμός προσλήψεων στο δημόσιο σε ετήσια βάση. «Μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν 8.620 προσλήψεις στην Υγεία, τις ένοπλες δυνάμεις και την αυτοδιοίκηση. Επίκειται νέα μεταρρύθμιση αναβάθμισης του ΑΣΕΠ. Οι διαδικασίες να γίνονται πιο γρήγορα, με γραπτές εξετάσεις 1-2 φορές το χρόνο. Ο πρώτος διαγωνισμός θα γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2022 για να έχει προλάβει να ετοιμαστεί ο μηχανισμός» ανέφερε ο υπουργός.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos