Κορωνοϊός – Συναγερμός στον Αγ. Παντελεήμονα: Οκτώ κάτοικοι θετικοί στον ιό

04 Οκτωβρίου 2020 13:21

Επιβεβαιώνεται με κάθε τρόπο καθημερινά η επιδημιολογική επιβάρυνση στο λεκανοπέδιο της Αττικής.


Τα μαζικά γρήγορα τεστ που διεξάγονται δειγματολειπτικά στον Άγιο Παντελεήμονα μετά την έκρηξη κρουσμάτων σε γηροκομείο της περιοχής ήδη έδειξαν θετικούς στον κορωνοϊό 8 κατοίκους της περιοχής μεταξύ αυτών τον ιερέα και τον ψάλτη της παρακείμενης στο Γηροκομείο «Αττική», εκκλησίας αναφέρει η ΕΡΤ. 

Εν τω μεταξύ, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους από τον κορωνοϊό στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 407. Πρόκειται για έναν 82χρονο στην Αθήνα και έναν 72χρονο στην Αλεξανδρούπολη, που είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Στο Γηροκομείο «Αττική» συνεχίζονται οι ιχνηλατήσεις προς κάθε κατεύθυνση, ενώ παραμένει η αγωνία για την τύχη των ηλικιωμένων, καθώς οι 48 από τους 85 τρόφιμους της δομής έχουν ήδη νοσήσει. Ο εργαζόμενος νοσηλευτής που φέρεται ως ο «ασθενής 0» δηλώνει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος για τη διασπορά, καθώς όπως λέει ο ίδιος αισθάνθηκε αδιαθεσία στις 16 και συμπτώματα 20 του μηνός, ενώ ο ηλικιωμένος είχε ασθενήσει από τις 12 Σεπτεμβρίου. Επίσης είπε πως έφυγε από τη δομή διότι είχε βρει νέα δουλειά.

Οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς τρεις διοικητικές έρευνες και μία εισαγγελική είναι σε εξέλιξη με σκοπό να εντοπιστούν και βεβαίως να αποδοθούν ευθύνες για τη διασπορά

Στην Καρδίτσα, άλλοι 2 εργαζόμενοι στο γηροκομείο βρέθηκαν θετικοί, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 11.

Στην Πέλλα, μετά τα 114 κρούσματα σε κονσερβοποιία στη Σκύδρα, εντοπίστηκαν άλλα 11 κρούσματα του ιού στην περιοχή.

Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθεται ως και τις 12 Οκτωβρίου η δομή φιλοξενίας Σκαραμαγκά, με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου. Επιπλέον, παρατείνεται, έως και 12 Οκτωβρίου ο υγειονομικός αποκλεισμός της δομής φιλοξενίας Κουτσόχερου Λάρισας.

Την ίδια ώρα, με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες μέρες για την εξέλιξη της πανδημίας, είναι οι αρχές, υπογραμμίζοντας συνεχώς την ανάγκη τήρησης των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν.

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos