Ιστορική απόφαση – Ένοχοι για εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκος και 4 στελέχη της Χρυσής Αυγής

07 Οκτωβρίου 2020 11:52

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κρίθηκε από το δικαστήριο ο Γιώργος Ρουπακιάς για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ένοχοι για συνέργεια στη δολοφονία Φύσσα κρίθηκαν οι: Αναστάσιος -Μάριος Αναδιώτης, Γεώργιος Δήμου, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννης Βασίλειος Κομιανός, Κωνσταντίνος Κορκοβίλης, Αναστάσιος Μιχάλαρος, Γεώργιος Πατέλης γραμματέας της ΤΟ Νίκαιας- πυρηνάρχης της οργάνωσης, Γεώργιος Σκάλκος, Γέωργιος Σταμπέλος, Λέων Τσαλίκης, Αθανάσιος Τσόρβας, Νικόλαος Τσόρβας και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι, εκτός από τους Σαντοριναίο και Τσακανίκα.

Για την επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα η κατηγορία άλλαξε και από απόπειρα ανθρωποκτονίας έγινε απόπειρα σωματικής βλάβης.

Όλοι οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι για απόπειρα σωματικής βλάβης.

Ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Από τη δίκη απουσιάζουν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και ο Γιώργος Ρουπακιάς.

Η δήλωση της οικογένειας Φύσσα πριν την έκδοση της απόφασης:  

Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων,  εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 

7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos