Τα διεθνή Μέσα για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: «Η μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη Νυρεμβέργη»

07 Οκτωβρίου 2020 17:03

H ιστορική απόφαση και η αντιφασιστική συγκέντρωση έκανε τον γύρο του κόσμου


Τα διεθνή Μέσα για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή: «Η μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη Νυρεμβέργη»
 

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η καταδίκη της Χρυσής Αυγής και οι εικόνες έξω από το Εφετείο το πρωί της Τετάρτης (7/10), όπου πάνω 20.000 κόσμος κατέκλυσε τους δρόμους γύρω και έξω από το δικαστήριο στην αντιφασιστική συγκέντρωση.

Όλα τα διεθνή Μέσα έχουν γεμίσει τα κείμενά τους με τις φωτογραφίες από το πλήθος του κόσμου, αλλά και με τις συγκλονιστικές εικόνες από τη μητέρα του Παύλου Φύσσα έξω από το Εφετείο μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

New York Times

Οι New York Times γράφουν στον τίτλο τους: «Η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ένοχη για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην Ελλάδα».

«Σε μία ετυμηγορία ορόσημο στη μεγαλύτερη πολιτική δίκη της Ελλάδας εδώ και δεκαετίας, ένα δικαστήριο της Αθήνας διαπίστωσε την Τετάρτη ότι το νεοφασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή είναι ένοχη για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο της αμερικανικής εφημερίδας.

BBC

To βρετανικό δίκτυο BBC αναφέρει στον τίτλο του: «Ελλάδα - Χρυσή Αυγή: Ένοχοι οι ηγέτες των νεοναζί για διεύθυνση εγκληματικής συμμορίας»

«Μετά από μια δίκη που διήρκεσε πάνω από πέντε χρόνια, η ηγεσία του νεοναζί κόμματος της Ελλάδας καταδικάστηκε για διοίκηση εγκληματικής οργάνωσης. Μεγάλα πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο στην Αθήνα καθώς οι δικαστές έδωσαν αποφάσεις σε 68 κατηγορούμενους.

The Guardian

«Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής και πρώην βουλευτές κρίθηκαν ένοχοι σε δίκη-ορόσημο», είναι ο τίτλος του Guardian.

Μάλιστα η ανταποκρίτρια στην Αθήνα, αναφέρει πως πρόκειται για «τη μεγαλύτερη δίκη φασιστών μετά τη δίκη της Νυρεμβέργης, αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Ελληνικό δικαστήριο έχει εκδώσει καταδικαστική καταδίκη εναντίον της Χρυσής Αυγής, κρίνοντας ότι το νεοφασιστικό κόμμα είναι ένοχο για τη λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης που στόχευε βάναυσα στους αντιπάλους του με το πρόσχημα της πολιτικής ομάδας», σημειώνει μεταξύ άλλων το άρθρο.

Al Jazeera

To Al Jazeera γράφει στον τίτλο του: «Ελλάδα: Η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ένοχη για λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης».

Παράλληλα το αραβικό Μέσο αναφέρει: «η ομάδα της Χρυσής Αυγής, μια αυτοαποκαλούμενη φασιστική οντότητα με τις ρίζες της στη δεκαετία του 1980, έχει κριθεί ένοχη για πολλά εγκλήματα από δικαστήριο στην Αθήνα, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης».

Le Parisien

«Ελλάδα: Ο ηγέτης του νεοναζιστικού κόμματος Χρυσή Αυγή κρίθηκε ένοχος για "διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης"», αναφέρει η γαλλική Le Parisien.

Το άρθρο στη συνέχεια αναφέρει μεταξύ άλλων: «η απόφαση πυροδότησε έκρηξη χαράς έξω από το δικαστήριο» και συμπληρώνει: «Η ετυμηγορία χαιρετίστηκε με χειροκροτήματα στην αίθουσα του δικαστηρίου, αλλά και από κραυγές χαράς από περίπου 15.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δικαστήριο».

newsbeast.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos