«Οργασμός» υλοποίησης έργων σε παράκτιες περιοχές της Πάρου!

08 Οκτωβρίου 2020 18:00

Σε τροχιά εξέλιξης βρίσκονται μια σειρά από έργα του Λιμενικού Ταμείου Πάρου – Αντιπάρου σε παράκτιες περιοχές της Πάρου. Πρόκειται για σύγχρονα τεχνικά έργα πνοής που θα αναβαθμίσουν και θα εξωραΐσουν τις περιοχές στις οποίες υλοποιούνται προσδίδοντας ασφάλεια αλλά και αναπτυξιακή τουριστική προοπτική στο νησί.

Έτσι λοιπόν, μετά τις καθυστερήσεις λόγω τεχνικών δυσκολιών κατά την πραγματοποίηση του έργου, αυτή την περίοδο προχωρά με γοργούς ρυθμούς η ολοκλήρωση του Αλιευτικού Καταφυγίου Αλυκής, το οποίο θα αποτελέσει το μεγαλύτερο καταφύγιο σκαφών στην Πάρο. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στον παριανό λαό μέχρι τα τέλη του έτους.

Επίσης, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο Αλιευτικό Καταφύγιο Καλελέ στην Παροικία οι οποίες είχαν διακοπεί. Ολοκληρώνονται αυτή την εποχή οι εργασίες εντός του θαλάσσιου χώρου και ξεκινούν σύντομα τα έργα του χερσαίου τμήματος του Καταφυγίου.

Επιπλέον, σε χρονικό διάστημα εντός 2 – 3 ημερών, ξεκινάει η αναβάθμιση λιμένα του Αλιευτικού Καταφυγίου Αμπελά ενώ επίσης στο λιμένα της Πούντας έχουν ήδη ξεκινήσει σε όλο το μήκος της προβλήτας εργασίες αποκατάστασής των σπηλαιώσεων.

Τα έργα αυτά, αναγκαία για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της παράκτιας ζώνης του νησιού, αναμένεται να αλλάξουν το παραλιακό μέτωπο της Πάρου ωφελώντας τόσο τον πρωτογενή αλιευτικό τομέα όσο και την τουριστική επιχειρηματικότητα. Αποτελούν βασικά έργα υποδομής για το νησί τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα δώσουν νέα πνοή στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Πάρου στο μέλλον.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos