Αρνητικό ρεκόρ με 98 διασωληνωμένους

09 Οκτωβρίου 2020 23:11

Τα μέτρα φαίνεται ότι αποδίδουν στην περιοχή του λεκανοπεδίου - «Μακριά από το επίπεδο 4» η πρωτεύουσα, δήλωσε ο Χαρδαλιάς 


Στα 391 τα ημερήσια κρούσματα, τα 161 στην Αττική - Δείτε τον χάρτη των κρουσμάτων
Τάσεις σταθεροποίησης παρουσιάζει η εξάπλωση της πανδημίας στην περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής, την ίδια στιγμή, ωστόσο, αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των διασωληνωμένων, καταγράφωντας νέο ρεκόρ με 98 ασθενείς σε ΜΕΘ.

Η αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων έχει προκαλέσει την εγρήγορση των αρχών, οι οποίες ενισχύσουν τις ΜΕΘ με νέες κλίνες, αυξάνοντας ταυτόχρονα και τις δομές που φιλοξενούν ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Ωστόσο, ο αριθμός των σοβαρών περιστατικών Covid-19 ολοένα και αυξάνεται, καθώς προστίθεται ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων. Το προηγούμενο ρεκόρ ασθενών με Covid-19 σε ΜΕΘ είχε καταγραφεί τον Απρίλιο και ήταν 93. Σε προηγούμεηνη εκτίμηση των αρμοδίων, είχε αναφερθεί ο αριθμός 100 ως όριο για την κάλυψη ΜΕΘ από ασθενείς με κορωνοϊό. Από τότε, ωστόσο, οι δομές έχουν ενισχυθεί και έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται από τα νεώτερα στοιχεία και τα μοντέλα που αναπτύσσονται.

Το θετικό μήνυμα από τον απολογισμό της Παρασκευής, είναι οι τάσεις σταθεροποίησης που παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ατιτκή. Αν και πρόκειται για την περιοχή που γίνονται τα περισσότερα τεστ, ο αριθμός των κρουσμάτων δεν παρουσιάζει αύξηση και μάλιστα την Παρασκευή, ήταν αισθητά χαμηλότερος (161) σε σχέση με τον απολογισμό της Πέμπτης,   οπότε ανακοινώθηκαν 219 κρούσματα στο λεκανοπέδιο.

Αν επιμείνουν οι τάσεις σταθεροποίησης ή μείωσης των κρουσμάτων στην Αττική, τότε θα πρέπει να μιλάμε για θετική εξέλιξη από την εφαρμογή των μέτρων. Η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και στις επιχειρήσεις, αλλά και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, σε συνδυασμό με το κλείσιμο των νυχτερινών καταστημάτων και τον περιορισμό εκδηλώσεων που συγκεντρώνουν μεγάλο πλήθος, φαίνεται πως αποδίδουν «καρπούς».

Χαρδαλιάς: Η Αττική είναι μακριά από το επίπεδο 4

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν η Αττική κινδυνεύει να μπει στο επίπεδο 4 ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι πλέον η κατάσταση έχει εξορθολογιστεί για την Αττική. Με βάση τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομενα είμαστε μακριά για να μπει στο επίπεδο 4 είπε χαρακτηριστικά. Ανέφερε επίσης ότι για τα επίπεδα 1-2-3 υπάρχει ισχυρή σύσταση για μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. «Αν πάμε στο επίπεδο 4 τότε θα είναι υποχρεωτική η χρήση τους και στους εξωτερικούς χώρους».

Τέλος σε ότι αφορά την συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής και αν τον ανησυχεί ότι συγκεντρώθηκε τόσος πολύ κόσμος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε: «Ναι με ανησύχησε η εικονα στο Εφετείο. Αντιλαμβάνομαι την πρόθεση των πολιτών αλλά αισθάνομαι ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια μικρή η μεγάλη έξαρση».
 
protothema.gr
 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos