Κακοκαιρία: Τρεις τραυματίες και μεγάλες καταστροφές στο Νέο Ηράκλειο

13 Οκτωβρίου 2020 13:47

Τρεις τραυματίες εκ των οποίων η μια σοβαρά αλλά και τεράστιες καταστροφές άφησε στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου η κακοκαιρία που σάρωσε το πρωί της Τρίτης την Αττική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η γυναίκα που τραυματίστηκε όταν έπεσε τοίχος στο κεφάλι της είναι σε σοβαρότερη κατάσταση και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο »Ευαγγελισμός».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως τραυματίστηκαν ελαφριά αλλά δυο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν πως η κακοκαιρία πέρασε με μεγάλη μανια και έπεσαν δεκάδες δέντρα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η πρωινή νεροποντή σε δήμους της Αττικής. Μπορεί να ήταν μικρής διάρκειας, όμως ήταν πολύ δυνατή και προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως σε περιοχές όπως η Νέα Ιωνία, το Περιστέρι, το Αιγάλεω, το Γαλάτσι και το Νέο Ηράκλειο, όπου δέντρα ξεριζώθηκαν και έπεσαν, τέντες σκίστηκαν και στέγες «έφυγαν», ενώ σε κάποια σημεία μπήκαν νερά σε ισόγειους χώρους, με αποτέλεσμα πολλά καταστήματα να κάνουν κλήσεις για άντληση υδάτων.

Στο Νέο Ηράκλειο, η πτώση των δέντρων σε κεντρικές αρτηρίες έχει προκαλέσει έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα και ήδη ο δήμος έχει βγάλει έξω τα συνεργεία προκειμένου να αποκαταστήσει της ζημιές, να απομακρύνει όποιους κορμούς έχουν πέσει, αλλά και όποιους αποτελούν κίνδυνο για πτώση. Ωστόσο, δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής μεγάλης έκτασης πλημμύρες. Η ευρύτερη περιοχή είχε και διακοπή ρεύματος για περίπου μισή ώρα.

 Δήμαρχος Νέου Ηρακλείου: «Μας βρήκε δύσκολη ημέρα, τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς»
Μία δύσκολη ημέρα ξεκίνησε για πολλούς δήμους της Αττικής, λόγω της πρωινής νεροποντής, των ζημιών που προκάλεσε και των προβλημάτων που δημιούργησε. Ένας από τους δήμους της Αττικής που «χτυπήθηκε» περισσότερο είναι αυτός του Ηρακλείου, καθώς έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε σπίτια και έχουν πέσει πολλά δέντρα, προκαλώντας -μεταξύ άλλων- και έντονο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

«Τρίτη και 13 και μας βρήκε μία πολύ δύσκολη ημέρα», ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ηρακλείου, Νίκος Μπάμπαλος. «Έχουν πέσει πάνω από 150 δέντρα και έχουν σπάσει κολώνες της ΔΕΗ, ακόμη και τσιμεντένιες, από τον πολύ ισχυρό άνεμο. Γι’ αυτό δεν υπάρχει ρεύμα σε κάποιες περιοχές, ενώ έχουμε πολλές ζημιές σε σπίτια και κυρίως σε στέγες που έχουν ξεριζωθεί. Αυτήν τη στιγμή, πρώτο μέλημά μας είναι το οδικό δίκτυο, να ανοίξουν οι δρόμοι γιατί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Τα συνεργεία μας δουλεύουν πυρετωδώς και σιγά σιγά προχωράμε σε πλήρη καταγραφή των ζημιών», πρόσθεσε.

Πάνω από 125 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και κοπές δένδρων στην Αττική έχει δεχθεί έως αυτήν την ώρα το κέντρο της Πυροσβεστικής, ενώ οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια από την καταρρακτώδη βροχή που έπληξε το λεκανοπέδιο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περιοχές που παρουσιάστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν το Ηράκλειο, η Νέα Ιωνία, το Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Μοσχάτο, όπου οι κλήσεις για αντλήσεις υδάτων παρουσιάζουν αυξητική τάση, καθώς ανοίγουν τα καταστήματα, πολλά από τα οποία οι ιδιοκτήτες τους τα βρίσκουν πλημμυρισμένα.

Διακοπές ρεύματος 

Διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της Αττικής προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώνονται το πρωί.

Τα προβλήματα εντοπίζονται σε τμήματα των περιοχών Αλίμου, Αργυρούπολης, Νέου Ηρακλείου και Αλσούπολης και η αποκατάσταση σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ αναμένεται σύντομα.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική 

Αυτήν την ώρα επικρατεί κίνηση σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής, αλλά σύμφωνα με την Τροχαία φαίνεται πως έχει πτωτική τάση. Το πρόβλημα παραμένει στη λεωφόρο Κηφισού, όπου επικρατεί μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Λόγω πτώσης δένδρων διεκόπη, σύμφωνα με την αστυνομία, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της Αττικής:

– Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς το Μαρούσι, από το ύψος της συμβολής της με τη λεωφ. Πλαπούτα, στο Νέο Ηράκλειο.

– Στη λεωφόρο Κύμης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς τη Μεταμόρφωση, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Μαρίνου Αντύπα.

– Στην οδό Μαρίνου Αντύπα, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Φιλοθέης.

– Στην οδό Ανατολής, από το ύψος της οδού Ήρας.

Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές 

    

eleftherostypos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos