Καιρός: Κινείται ανατολικά το μέτωπο καταιγίδων -Ποιες περιοχές θα πλήξει τις προσεχείς ώρες

13 Οκτωβρίου 2020 14:14

Το κύμα κακοκαιρίας δημιούργησε ήδη σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς και στην Αττική, όπου προκάλεσε και κυκλοφοριακό κομφούζιο. Χαρακτηριστικές της έντασης των φαινομένων ήταν και οι εικόνες που καταγράφηκαν στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.


Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών το μέτωπο των καταιγίδων κατά τη διάρκεια της νύχτας προς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10, κινήθηκε ανατολικά δίνοντας μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα, όπως διακρίνεται στον ένθετο πίνακα του Σχήματος 1. Στη δορυφορική εικόνα που ακολουθεί, απεικονίζεται το μέτωπο των καταιγίδων στις 08:00, το οποίο διασχίζει το Αιγαίο, ενώ με κίτρινους αστερίσκους σημειώνονται οι περιοχές όπου εκδηλώνονται καταιγίδες.

Ισχυρές βροχές σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τρίτης 13/10 και στην περιοχή της Αττικής, με σημαντικά ύψη να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά τμήματα του νομού. Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr (Σχήμα 2), τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στο μετεωρολογικό σταθμό του Άνω Κορυδαλλού με 43 mm και στην περιοχή του Τατοΐου με 33 mm.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Μeteo.gr, το μέτωπο των καταιγίδων τις επόμενες ώρες θα επηρεάσει τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τοπικά την Κρήτη (Χάρτης 3), ενώ με εξαίρεση τα δυτικά τμήματα όπου θα συνεχιστούν οι τοπικές βροχές και καταιγίδες, στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γρήγορη βελτίωση.

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos