Κορωνοϊός: Μαύρη μέρα για την Ελλάδα – Εννέα νεκροί σε λίγες ώρες στην χώρα

15 Οκτωβρίου 2020 14:05

Mμεγαλώνει δραματικά ο κατάλογος των συμπολιτών μας που χάνουν τη μάχη από επιπλοκές από τον νέο κορωνοϊό στην χώρα μας καθώς τις τελευταίες ώρες έχασαν τη ζωή τους άλλοι εννέα άνθρωποι.


Όπως δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα ο Οκτώβριος εξελίσσεται ως ο πλέον «θανατηφόρος» μήνας από την έναρξη της επιδημίας κορωνοϊού   καθώς συνολικά έχουν καταλήξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες περί τους 85 συμπολίτες μας.

Τις τελευταίες ώρες έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών από τον ιό άλλοι εννέα συμπολίτες μας:

Συγκεκριμένα:

Δύο άνδρες ηλικίας 77 και 69 ετών έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο πρώτος είχε υποκείμενα νοσήματα και ο δεύτερος όχι.

– Μια 91χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Παμμακάριστος».

– Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός απεβίωσε ένας ηλικιωμένος 87 ετών, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε υποκείμενα νοσήματα.

– Ακόμη ένας ηλικιωμένος 97 ετών με υποκείμενα νοσήματα, έχασε την μάχη στο Θριάσιο.

– Στην λίστα των νεκρών προστέθηκαν ακόμη δυο άνδρες, 58 και 74 ετών, από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου»

– Και δυο 69χρονοι που νοσηλευόταν στα νοσοκομεία «Ασκληπίειο Βούλας» και «Αλεξάνδρα»

Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στους 479.

Σταθερά πάνω από 400 κρούσματα ημερησίως

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο ΕΟΔΥ 436 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του φονικού ιού στη χώρα μας, εκ των οποίων 63 συνδέονται με γνωστές συρροές και 31 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 23.495, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες, ενώ 3.404 (14.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9.525 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

86 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 22 (25.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 93.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 245 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

eleftherostypos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos