Κορωνοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα! Νέο ρεκόρ κρουσμάτων θα ανακοινωθεί σήμερα…

21 Οκτωβρίου 2020 17:20

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της χώρας καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου πρόκειται να ανακοινωθεί νέος αριθμός – σοκ κρουσμάτων για το τελευταίο 24ωρο.

 

 

Κατά πληροφορίες, πολλές περιοχές θα αλλάξουν «χρώμα» ως προς το βαθμό επικινδυνότητας που ορίζει ο Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας, προς το χειρότερο φυσικά, κάτι που προοιωνίζεται νέα μέτρα και τοπικά lock down.

Τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων σε σύσκεψη που έλαβε χώρα για την αξιολόγηση των νέων επιδημιολογικών δεδομένων αποφάσισαν την επικαιροποίηση του Χάρτη νωρίτερα από το 14ήμερο που είχε οριστεί λόγω των έκτακτων συνθηκών.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τείνει να λάβει δραματικές διαστάσεις και μάλιστα, αυτό που ανησυχεί πολύ περισσότερο τους ειδικούς επιστήμονες είναι το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουμε μπει στο χειμώνα, περίοδο κατά την οποία αναμένεται έξαρση της πανδημίας λόγω καιρικών και συνθηκών συγχρωτισμού σε εσωτερικούς χώρους.

Σημείο καμπής χαρακτηρίζεται από τις υγειονομικές αρχές η τρέχουσα περίοδος ενόψει του χειμώνα που έχουμε μπροστά μας. Ένας χειμώνας ο οποίος θα είναι πολύ δύσκολος εάν η χώρα μπει σε αυτόν με τους σημερινούς τραγικούς αριθμούς οι οποίοι κατά πληροφορίες δεν αποκλείεται να αγγίξουν σήμερα τα 800 κρούσματα…

Ο κ. Μόσιαλος εφιστά την προσοχή όλων: “Πολιτεία, κοινωνικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς των εργαζομένων και των εργοδοτών και οι πολίτες πρέπει συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας“.

Τέλος επισημαίνει πως χρειάζεται πιο αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας της δημόσια υγείας, και επέκταση τους όπου αυτό είναι αναγκαίο ανάλογα με την επίπτωση της πανδημίας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

“Επίσης μηδενική ανοχή στη διασπορά ψευδών ειδήσεων”, καταλήγει χαρακτηριστικά.

as parou100

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos