Κορονοϊός: Όλα δείχνουν καθολικό lockdown

28 Οκτωβρίου 2020 23:45

Το “μαύρο” ρεκόρ με τα 1.547 κρούσματα φέρνει ραγδαίες εξελίξεις στην προσπάθεια να αναχαιτιστεί ο κορονοϊός.


Οι σκέψεις για γενικό lockdown και η δύσκολη κατάσταση σε Θεσσαλονίκη και Λάρισα. Για μίνι lockdown 10-15 ημερών κάνει λόγο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο σοκαριστικός αριθμός των κρουσμάτων που προκαλεί ο κορονοϊός για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην χώρα μας φέρνει καταιγιστικές εξελίξεις και το lockdown φαίνεται πως είναι αναπόφευκτο.

Εξάλλου και στην Ευρώπη η κατάσταση που προκαλεί ο κορονοϊός είναι ίδια και χειρότερη με τη Γαλλία να μπαίνει σε καθολικό lockdown όπως ανακοίνωσε με διάγγελμα ο πρόεδρος Μακρόν ενώ και η Γερμανία μπήκε σε μερικό lockdown για τουλάχιστον ένα μήνα, μετά τις ανακοινώσεις της καγκελαρίου Μέρκελ.

Στην χώρα μας ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση, η κυβέρνηση προσπαθεί να αποφύγει το lockdown το οποίος θα δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα στην οικονομία, όμως σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του Mega, οδεύουμε πια σε καθολικό lockdown καθώς αυτή η απόφαση φαίνεται ότι δεν έχει πλεόν επιστροφή.

Ειλημμένη πρέπει να θεωρείται η απόφαση για γενικό lockdown. Κάτι που θα αποφασισθεί τις προσεχείς ημέρες ως προς τον τρόπο και τον σχεδιασμό του.

Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει το πώς η χώρα θα φτάσει οδηγηθεί εκεί. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδρομές που θα ακολουθήσει.

Το πρώτο στάδιο προβλέπει ότι η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα (ενδεχομένως και η Ροδόπη) θα περάσουν από την Παρασκευή στο «κόκκινο». Επιπλέον, έρχονται πιο αυστηρά μέτρα τόσο στις περιοχές που βρίσκονται στο «πορτοκαλί», όσο και για εκείνες στο επίπεδο 4 (κόκκινο).

Εν τέλει θα οδηγηθούμε σε lockdown εντός 15 ημερών. Αν μάλιστα οι αριθμοί συνεχίσουν την αυξητική πορεία, η κυβέρνηση δεν θα περιμένει τα 2.000 κρούσματα.

Όλα σχετίζονται με την έκτακτη σύνοδος κορυφής που θα γίνει αύριο (29/10). Ο Σαρλ Μισέλ έχει ήδη στείλει μια επιστολής προς τους Ευρωπαίους ηγέτες που θέτει την ατζέντα.

Ο πρόεδρος Μισέλ προειδοποιεί ότι «η πανδημία COVID-19 εντείνεται σε όλα τα κράτη μέλη και όλοι αντιμετωπίζουμε νέα πίεση στις κοινωνίες, τις οικονομίες, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και το δημόσιο ηθικό».

Στην ατζέντα της Συνόδου τίθονται θέματα όπως τα εμβόλια, τα τεστ και οι μεταφορές (αναστολή αεροπορικό μεταφορών και λοιπών μεταφορών).

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos