Lockdown: Τηλεργασία από την Αράχωβα σε ενοικιαζόμενα σπίτια και βίλες

06 Νοεμβρίου 2020 14:50

Αύξηση 50% σε σχέση με πέρσι παρατηρείται στα ενοικιαζόμενα σπίτια της Αραχώβας. Και αυτή οφείλεται στην πρόνοια κάποιων ανθρώπων να νοικιάσουν σπίτια σε περίπτωση που η χώρα ξαναμπεί σε καθεστώς lockdown, είπε στο ethnos.gr ο Γιάννης Ρεβύθης


Κύμα εξόδου από το κλεινόν άστυ καταγράφεται τις τελευταίες μέρες προς την Αράχωβα και την ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού, προσπαθώντας να περάσουν την περίοδο του lockdown εκτός των τειχών όσοι έχουν δικά τους εξοχικά ή έχουν νοικιάσει. Η πληρότητα των ενοικιαζόμενων σπιτιών και βιλών αγγίζει το 80% όταν πέρσι κυμαινόταν στο 35%. «Η διαφορά αυτή ευθύνεται στην πρόνοια κάποιων ανθρώπων να νοικιάσουν σπίτια σε περίπτωση που η χώρα ξαναμπεί σε καθεστώς lockdown» είπε στο ethnos.gr ο Γιάννης Ρεβύθης μέλος ΔΣ συλλόγου μεσιτών και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι πως θα έρθουν και αν ρισκάρουν να έρθουν. Πάντως, ήδη αρκετοί Αθηναίοι είτε έχουν φύγει είτε θα φύγουν μέχρι σήμερα για να πάνε να μείνουν στα τουριστικά θέρετρα». Οι άνθρωποι αυτοί μπορεί να είναι είτε εισοδηματίες είτε δουλεύουν από το σπίτι είτε εργάζονται σε εταιρείες του εξωτερικού και βρίσκονται στην Αθήνα. «Μπορούν να κάνουν τηλεργασία σε καλύτερο περιβάλλον και πιο ασφαλές από το να βρίσκονται καραντίνα στη Αθήνα». Από την άλλη σε εξοχικές κατοικίες κοντά στην Αθήνα σπεύδουν και όσοι συνήθιζαν να ταξιδεύουν σε εξοχικά θέρετρα του εξωτερικού και τώρα δεν μπορούν.

500 βίλες γύρω από τον Παρνασσό έχουν νοικιαστεί
Συνολικά πρόκειται για περίπου 500 βίλες γύρω από τον Παρνασσό και αφορά κατοικίες του ενός δωματίου μέχρι και έξι δωματίων οι οποίες νοικιάζονται με τη σεζόν από το Σεπτέμβριο μέχρι και τον Μάιο. Όπως μετέδωσε το OPEN TV, είναι αρκετός ο κόσμος που αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αράχωβα από σήμερα, Παρασκευή, που επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και να επιστρέψει την Κυριακή, παρά το lockdown που θα είναι σε ισχύ, αφού προβλέπεται η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Ωστόσο, ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο OPEN TV πως όσοι φύγουν για τριήμερο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, θα αντιμετωπίσουν ζήτημα με την επιστροφή τους στα διόδια. Ενδεικτικό είναι ότι, όπως ανέφεραν στο ethnos.gr αξιωματικοί της Τροχαίας η έξοδος έχει εκτοξευτεί το τελευταίο 24ωρο στην έξοδο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι η έξοδος και από τα διόδια της Ελευσίνας.

Έλεγχοι στα διόδια
Το τελευταίο 24ωρο έχουν εξέλθει από το κλεινόν άστυ συνολικά 60.279 οχήματα, σε σχέση με τα 38.371 που είχαν εξέλθει την ίδια ημέρα μία εβδομάδα πριν. Η ανησυχία από τη «μεγάλη φυγή» είναι ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού από την πρωτεύουσα σε περιοχές της περιφέρειας με σημαντικά χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων.

Μηδενική κίνηση στα ξενοδοχεία
«Αυτό όμως δεν είναι τουρισμός. Εμείς έχουμε μηδενική κίνηση. Αυτά που ακούσατε τις τελευταίες μέρες είναι εσφαλμένα. Όσοι είχαν κλείσει δωμάτιο ακυρώσαν. Υπάρχει ζήτηση για τα Χριστούγεννα αλλά οι άνθρωποι δεν ξέρουν αν θα μπορούν να ρθουν αν έχουμε και πάλι lockdown. Και γενικά τα περισσότερα ξενοδοχεία δεν θα λειτουργήσουν γιατί ακυρώνουν οι πάντες» είπε από την πλευρά της η πρόεδρος των ξενοδόχων Καλούσα Ναυπακτίτου. Συνολικά στην Αράχωβα λειτουργούν 19 ξενοδοχεία και μαζί με τις πανσιόν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια φτάνουν συνολικά τα 70 καταλύματα. «Η κυβέρνηση δεν μας έβαλε σε αναστολή για ένα πολύ απλό λόγο: για να αποφύγει να καλύψει την επιχορήγησή μας. Συνολικά 22.000 τουριστικές μονάδες μένουν ανοιχτές χειμώνα οι οποίες αναμένεται να κλείσουν μόνες τους» κατέληξε η κυρία Ναυπακτίτου.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos