Θετικές στον κορωνοϊό εννέα μοναχές μονής στο Αίγιο που είχε επισκεφτεί ο Αμβρόσιος

17 Νοεμβρίου 2020 00:04

Πριν από λίγες ημέρες ο πρώην μητροπολίτης Αμβρόσιος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό


Συναγερμός έχει σημάνει στον Κληρό μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού. Σε αυτό το κλίμα ανησυχίας προστίθεται και η είδηση που θέλει εννέα μοναχές της Μονής Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου, στο Αίγιο, να έχουν βρεθεί θετικές στη νόσο Covid-19.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στις 5 Νοεμβρίου, μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις για την επιστροφή της εικόνας της Παναγίας Τρυπητής, είχαν επισκεφθεί τη Μονή ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης, Αμβρόσιος, οι οποίοι διαγνώστηκαν και οι δύο θετικοί στον κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ιεράρχης που πήρε μέρος στην τελευταία Σύνοδο και ήταν θετικός στον κορωνοϊό οδήγησε σε καραντίνα τα 16 άτομα που παραβρέθηκαν στη Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι ότι, μετά την επιβεβαίωση κρούσματος από Μητροπολίτη Ιλιου μεταξύ των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, κάποιοι από τους 12 Ιεράρχες που πήραν μέρος στη Σύνοδο δηλώνουν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονα και Άρτης Καλλίνικο που έλαβαν αρνητικά αποτελέσματα από τα τεστ.

Την ίδια ώρα, σε προληπτική καραντίνα βρίσκεται ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο ησυχαστήριό του στη Ζάλτσα Βοιωτίας και το επόμενο βήμα είναι να επαναλάβει τα τεστ, όπως και οι υπόλοιποι Ιεράρχες. Το πρώτο μοριακό τεστ που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε αρνητικό.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos