Πίσω στη χώρα τους δεκάδες Αλβανοί που θα γέμιζαν με κορωνοϊό την Ελλάδα!

22 Νοεμβρίου 2020 17:05

Μετά την αποκάλυψη του Αλβανικού τηλεοπτικού καναλιού Top Channel ότι Αλβανοί που περνούσαν τα χερσαία σύνορα με την Ελλάδα προσκόμιζαν ψευδή αρνητικά τεστ κορωνοϊού για την είσοδό τους, οι Ελληνικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα και επέτρεψαν πλέον ως μοναδικό συνοριακό σταθμό διέλευσης την Κακαβιά κλείνοντας άλλους συνοριακούς σταθμούς.

Ο ΕΟΔΥ, ανήσυχος για την κατάσταση, διεξάγει αυτές τις μέρες rapid test στην Κακαβιά σε Αλβανούς ταξιδιώτες, πολλοί από τους οποίους δηλώνουν αγρεργάτες με προορισμό διάφορες ανά την Ελλάδα περιοχές, από την Μακεδονία μέχρι την Κρήτη.
Πολλοί ωστόσο από αυτούς, παρότι έφεραν μαζί τους αρνητικά τεστ, προφανώς πλαστά, βρέθηκαν θετικοί στα rapid test του ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα χθες δύο λεωφορεία γεμάτα κυρίως με Αλβανούς αγρεργάτες, να επιστρέψουν «άδοξα» στην γειτονική χώρα.

Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου στην Κακκαβιά, ο ΕΟΔΥ έκανε μοριακό τεστ σε όσους εισέρχονταν στην Ελλάδα. Όμως, δεν υπήρχε η άμεση δυνατότητα να εξεταστεί εάν στα έγγραφα των Αλβανών, το αποτέλεσμα, «αρνητικό» ήταν αληθές.

Σημειώνεται πως τα τέστ που εφοδιάζονται οι Αλβανοί, είναι από πιστοποιημένα εργαστήρια, φέρουν γραμμωτό κώδικα, οπότε εξετάζεται η γνησιότητα τους, όμως υπάρχει η αμφισβήτηση στο αναγραφόμενο αποτέλεσμα. Επίσης, κανένας δεν γνωρίζει, εάν όσοι εισέρχονται στην χώρα τηρούν την 7ημερη καραντίνα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ

iefimerida.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos