Καιρός – Αρνιακός: Διπλή κακοκαιρία με… πολύ νερό και χιόνια! Πού και πότε θα «χτυπήσει»

29 Νοεμβρίου 2020 14:34

Έρχεται για να… ρεφάρει την “ανομβρία” του Νοεμβρίου ο Δεκέμβρης! Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός αναλύει στο newsit.gr την κακοκαιρία που έχει φτάσει στην χώρα μας και την δεύτερη που… έρχεται από την Πέμπτη.

 

 

Ο καιρός… άλλαξε και οι ηλιόλουστες ημέρες του Νοεμβρίου θα αποτελέσουν γρήγορα παρελθόν. Η ΕΜΥ έχει ήδη προειδοποιήσει από το Σάββατο, 28.11.2020, με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για την απότομη αλλαγή των καιρικών συνθηκών, με τα δυτικά της χώρας να το… ζουν ήδη.

Το newsit.gr μίλησε με τον μετεωρολόγο, Τάσο Αρνιακό, ο οποίος αναλύει το πώς θα κινηθεί ο καιρός τις υπόλοιπες ώρες και μέρες.

«Μετά την καιρική απραξία των προηγούμενων ημερών, επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός από σήμερα Κυριακή και από τα δυτικά πρώτα, με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και αργότερα θα επεκταθούν σε ολόκληρη τη χώρα», τονίζει αρχικά.

Και συνεχίζει: «Πιο αναλυτικά για σήμερα περιμένουμε στο Ιόνιο και τη δυτική Ελλάδα ισχυρά φαινόμενα από το μεσημέρι κυρίως και μετά και αργότερα θα επεκταθούν σε Ήπειρο, δυτική Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο και το απόγευμα θα φτάσουν τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ακόμα και τη Θράκη.

 Πιο σύντομα θα είναι τα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Κυκλάδες, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της Πίνδου. Οι άνεμοι νοτιάδες θα ενισχυθούν στα 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα υποχωρεί από τα βόρεια.

sinialo bizoute

Αύριο Δευτέρα και την Τρίτη περιμένουμε η κακοκαιρία να υποχωρήσει ανατολικότερα. Θα επηρεαστούν περισσότερο Θράκη, Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία και ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι σιγά – σιγά από νοτιάδες θα γυρίσουν σε βοριάδες και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει. Ιδιαίτερα την Τρίτη και την Τετάρτη περιμένουμε υποχώρηση της θερμοκρασίας γύρω στους 6 βαθμούς σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες».

Δεύτερη κακοκαιρία από την Πέμπτη!
Όσο για την υπόλοιπη εβδομάδα, ο Τάσος Αρνιακός αναφέρει πως περιμένουμε μια εξασθένηση των φαινομένων την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη και μετά νέα κακοκαιρία που θα μας επηρεάσει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

«Με άλλα λόγια περιμένουμε έντονο καιρό όλες τις μέρες αυτές σε αντίθεση με τις προηγούμενες. Επίσης θέλω να τονίσω ότι η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σε αρκετές περιοχές, ενώ αρκετά χιόνια θα πέσουν στα βουνά της κεντρικής και νότιας χώρας, ακόμα και σε χαμηλά επίπεδα από την Δευτέρα, Τρίτη και μετά. Χιόνια στην Αθήνα δεν προβλέπονται, εντούτοις οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι συχνότερες και θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού με τις λιακάδες που είχε σχεδόν όλος ο Νοέμβριος. Ο Νοέμβριος δεν έριξε τα νερά που έπρεπε να ρίξει σε όλη τη χώρα ενώ ο Δεκέμβρης φαίνεται ότι έρχεται να αντισταθμίσει αυτή την πορεία».

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos