Κορωνοϊός - Εξαδάκτυλος: Μόνο με διψήφιο αριθμό διασωληνωμένων η άρση του lockdown

29 Νοεμβρίου 2020 20:46

Τον διψήφιο αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στη χώρα έθεσε ως προϋπόθεση για τη σταδιακή άρση του lockdown, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τονίζοντας ότι η πρόωρη χαλάρωση των μέτρων θα φέρει εκτίναξη του αριθμού των ανθρώπων που θα χρειάζονται ανάγκες νοσηλείας εντός και εκτός ΜΕΘ.

Ο κ. Εξαδάκτυλος συναντήθηκε κατ' ιδίαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο επίσκεψης του πρωθυπουργού το Σάββατο στη συμπρωτεύουσα.

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το σύστημα υγείας δέχεται αφόρητες πιέσεις και αν τυχόν έχουμε μία βεβιασμένη άρση του lockdown ενδεχομένως να δούμε μία υποτροπή που θα μας φέρει σε σημείο χειρότερο από αυτό που βρισκόμαστε σήμερα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ3.

«Πρέπει να γίνει μια πολύ λεπτομερής αποτίμηση του κάθε μέτρου για τον περιορισμό της πανδημίας», σημείωσε, εκτιμώντας πως το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι ίσως πιο ασφαλές από το άνοιγμα και πάλι των σχολείων, όπως αντίστοιχα δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Σημειώνεται ότι ο κ. Ζέρβας κατά τις επαφές που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εισηγήθηκε να μην ανοίξει τίποτα, αν οι δείκτες δεν δείχνουν μεγάλη μείωση του ιικού φορτίου.

Κληθείς να σχολιάσει το σενάριο σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού από τις 7 Δεκεμβρίου, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε χαρακτηριστικά:

«Νομίζω είναι πάρα πολύ επικίνδυνη οποιαδήποτε άρση στις 7 Δεκεμβρίου. Δεν θέλω να συμμετέχω στη συζήτηση για αυτήν την ημερομηνία, το βρίσκω ουτοπικό».

«Έχω την αίσθηση ότι θα είμαστε πιο ασφαλείς όταν θα πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Κυριακή, παρά τη διαφαινόμενη επιπέδωση της καμπύλης σε ό,τι αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού, τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, από τον ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1.193 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 104.227, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

Τα 4.879 (4.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 27.746 (26.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

603 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 162 (26.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 575 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.321 θανάτους συνολικά στη χώρα. 935 (40.3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

cnn.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos