Κορονοϊός: Έγκριση από τον ΕΟΦ για κλινικές δοκιμές με μονοκλωνικά αντισώματα

05 Δεκεμβρίου 2020 15:36

Ο ΕΟΦ έδωσε το «πράσινο φως» να ξεκινήσουν και στη χώρα μας οι κλινικές δοκιμές της πολυσυζητημένης θεραπείας με τα μονοκλωνικά αντισώματα


Μπορεί η ανθρωπότητα να έχει εναποθέσει τις ελπίδες της σε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό ώστε να περιοριστεί η πανδημία και να πάψουν να χάνονται άνθρωποι, ωστόσο οι επιστήμονες δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται και για την ανακάλυψη ενός φαρμάκου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΕΟΦ έδωσε το «πράσινο φως» να ξεκινήσουν και στη χώρα μας οι κλινικές δοκιμές της πολυσυζητημένης θεραπείας με τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Τη θεραπεία αυτή έχει αναπτύξει η εταιρεία Regeneron, με δύο Έλληνες να είναι επικεφαλής της φαρμακευτικής. Στις δοκιμές θα συμμετάσχουν 100 Έλληνες εθελοντές για ένα μήνα, ενώ η διαδικασία θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Τέλος, οι κλινικές δοκιμές θα γίνουν σε πέντε νοσοκομεία της χώρας μας, δύο εκ των οποίων είναι στην Αθήνα.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

logo media 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos