Αλβανία: Χάος στα Τίρανα μετά τη δολοφονία 25χρονου από την αστυνομία

09 Δεκεμβρίου 2020 23:07

Στους δρόμους εκατοντάδες Αλβανοί. Χημικά από την αστυνομία. Πέτρες από τους διαδηλωτές


Εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του 25χρονου, Κλοντιάν Ράσα από πυρά αστυνομικών. Εκατοντάδες πολίτες, συγκεντρώθηκαν από νωρίς έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στα Τίρανα.

 Στη συνέχεια επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά. Το συγκεντρωμένο πλήθος άρχισε να πετά πέτρες με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές στο κτίριο. Φωτιά ξέσπασε και στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που ήταν τοποθετημένο έξω από το υπουργείο.

Ο 25χρονος έπεσε νεκρός το βράδυ της Τρίτης. Οι Αρχές ανέφεραν πως «έκανε ύποπτες κινήσεις» και αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο όταν του το ζήτησαν. Η αστυνομία παράλληλα, επεσήμανε πως ο νεαρός φέρεται να «κρατούσε ένα σκληρό αντικείμενο που έμοιαζε με όπλο».

Ο αστυνομικός που εμπλέκεται στο συμβάν κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Sandër Lleshaj, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, ενώ ζήτησε τη διενέργεια έρευνας για το συμβάν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos