Τα πιο ιδιαίτερα θεματικά πάρτυ της χρονιάς

10 Δεκεμβρίου 2020 16:15

Στα πιο όμορφα γεγονότα της ζωής, μας κατακλύζουν χαρούμενα συναισθήματα και συνήθως τα επισφραγίζουμε με γιορτινές εκδηλώσεις.


Θέλουμε να μοιραζόμαστε τις χαρές μας με αγαπημένους φίλους και συγγενείς, να ακούμε μουσικές κάτω από γιορτινούς φωτισμούς, να γευόμαστε λιχουδιές, να χορεύουμε, να τραγουδάμε, να παίζουμε σαν παιδιά, να γελάμε. Αφορμές για μαζώξεις υπάρχουν πολλές, μιας και υπάρχουν αρκετές μεγάλες γιορτές ή πιο ιδιαίτεροι εορτασμοί μέσα σε κάθε χρονιά. Όμως μέρες που είναι πιο προσωπικές για τον καθένα μας - γενέθλια, αποφοιτήσεις, επέτειοι - θέλουμε να τις γιορτάσουμε ξεχωριστά και όμορφα. Τρόποι υπάρχουν πολλοί, ας δούμε φέτος τι προτιμήθηκε ιδιαίτερα, από μικρούς αλλά και μεγάλους.

Boho Party

Το Boho στυλ το συναντάμε στην διακόσμηση, αλλά και στην ένδυση. Ο όρος χαρακτηρίζει έναν μη συμβατικό τρόπο ζωής, σε ανθρώπους με καλλιτεχνικά συνήθως ενδιαφέροντα και πνευματικές αναζητήσεις. Η λέξη προέρχεται από τους Bohémien, τους Ρομά λαούς της Γαλλίας, που τον 19ο αιώνα, καλλιτέχνες και δημιουργοί άρχισαν να κατοικούν στις γειτονιές τους. Αυτή η πρόσμιξη γίνεται αισθητή, στην ένδυση κυρίως, με γήινους χρωματικούς τόνους και γεωμετρικά σχέδια. Στις μέρες μας, η ζωγράφος Φρίντα Κάλο έχει επηρεάσει την τάση της διακόσμησης, χρησιμοποιώντας στα αντικείμενα πιο ιδιαίτερους χρωματισμούς και σχέδια που θυμίζουν την χώρα καταγωγής της, το Μεξικό, αλλά και τις γύρω χώρες. Πιάτα με λουλουδάτα σχέδια, χαρτοπετσέτες με ζωγραφισμένα λάμα, τραπεζομάντηλα με πιο τσιγγάνικη διάθεση, μπαλόνια – κάκτοι, καταφέρνουν και μας μεταφέρουν αυτό το ιδιαίτερο στυλ.

Disco Party

Η ντίσκο μουσική ξεκίνησε από τις ΗΠΑ στα τέλη του 1960 και μεσουράνησε μέχρι και στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Το στυλ της είναι ένα μίγμα επιρροών από διάφορες εθνότητες: Αφροαμερικανούς, Λατίνους, Ιταλούς, που ζούσαν στις ΗΠΑ - είναι αισθητά τα afro, house, hip hop και άλλα στοιχεία που έχουν τα τραγούδια, που κατά κύριο λόγο είναι χορευτικά. Υπάρχουν και στις μέρες μας ντίσκο, μιας και αυτή η μουσική είναι ιδιαίτερα αγαπητή και στις νέες γενιές. Το στυλ της ένδυσης μπορεί να υιοθετηθεί εύκολα για πιο «πάρτυ» καταστάσεις με καμπάνες παντελόνια, κορδέλες στα μαλλιά και έντονα χρώματα στα ρούχα. Φυσικά μια ντισκόμπαλα είναι το πιο βασικό που χρειάζεται να υπάρχει σε ένα τέτοιο πάρτυ, αλλά και διακοσμητικά και είδη για το φαγητό σε ασημί αποχρώσεις, που παραπέμπει στην εποχή.

Hollywood Party

Το 1886, ο Χόμπαρτ Τζόνστον Γουίτλεϊ με την σύζυγό του Τζίτζι  αγοράζουν 500 στρέμματα γης από έναν γαιοκτήμονα και δίνουν στην περιοχή το όνομα Χόλυγουντ. Μια πόλη ξεκίνησε να χτίζεται σιγά σιγά και στις αρχές του 20ου αιώνα οι πρώτες επιχειρήσεις ταινιών άρχισαν να εγκαθίστανται. Η γνωστή λεωφόρος της Δόξας με τα αστέρια των διάσημων, δημιουργήθηκε το 1958. Στις μέρες μας, πλέον, είναι μια πόλη - σταθμός για τον κινηματογράφο με αμέτρητες ταινίες στο ενεργητικό της. Ενδεδειγμένες ενδυματολογικές επιλογές για το πάρτυ είναι τα σικ και φανταχτερά χρώματα και υφάσματα. Ένας κόκκινος διάδρομος θα μπορούσε να προϋπαντεί τους καλεσμένους, σε ένα χώρο με αντικείμενα σε επίσης κόκκινο χρώμα που παραπέμπει σε επίσημες βραδιές. Τα διάφορα διακοσμητικά σε χρυσές ή και ασημένιες αποχρώσεις, θα έχουν σχέδια, σήματα κατατεθέν, όπως αστέρια, φιλμ, φωτογραφικές μηχανές, μπομπίνες. Και για το «απλό» κοινό, μεγάλα χάρτινα μπολ γεμάτα με τα αγαπημένα τους ποπ-κορν.

Hawaiian Party

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί να ταξιδέψει σε έναν εξωτικό προορισμό; Μέρη μακρινά που μόνο στην σκέψη τους γεμίζεις με αδημονία για την ηρεμία που σε περιμένει, τα μαγευτικά τοπία, για τον χρόνο που θα περνάει χαλαρά και ξέγνοιαστα. Μέρη που δικαίως προτιμώνται σε ταξίδια του μέλιτος, για μια ονειρική έναρξη σε μια κοινή ζωή. Μέρη γνωστά από τηλεοπτικές σειρές, όπως το «Χαβάη 5-0» που μέσα στην πλοκή του έργου, βρίσκεις ευκαιρία να ζαχαρώνεις μέσω της οθόνης τις μαγευτικές παραλίες και την παραδεισένια φύση. Αυτή η μαγευτική χαρούμενη διάθεση μπορεί να μεταφερθεί στο πάρτυ με πολύχρωμα μπαλόνια – παπαγάλους, ανανάδες, φλαμίνγκο, πράσινα κρεμαστά που θυμίζουν ζούγκλα, αλλά και φαναράκια και γιρλάντες σε χαβανέζικα χρώματα.

Με λίγη φαντασία και μεράκι μπορεί να στήσει κάποιος σήμερα εύκολα ένα θεματικό πάρτυ και να κάνει την διαφορά. Τα διάφορα απαραίτητα είδη πάρτυ μπορεί να βρει κανείς σήμερα εύκολα στα διάφορα eshop με είδη πάρτυ, και να στήσει κάτι ιδιαίτερο που θα μείνει αξέχαστο και θα δώσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις μέσα από φωτογραφίες η οποίες με το κατάλληλο φίλτρο μπορούν να ανέβουν στα αγαπημένα μας “social media”.

Ιδέες για θεματικά πάρτυ για παιδιά μπορείτε να βρείτε σε αυτό εδώ το πλήρες άρθρο: Τα πιο δημοφιλή θεματικά πάρτυ.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos