Κορονοϊός - Εμβόλιο Sinopharm: Εθελοντής εμφάνισε σοβαρές παρενέργειες

12 Δεκεμβρίου 2020 20:37

Aνεστάλησαν οι κλινικές δοκιμές του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την κινεζική Sinopharm


Mια «σοβαρή παρενέργεια» εμφάνισε ένας από τους εθελοντές στις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιούνται για την έγκριση του εμβολίου κατά του κορονοϊού από την κινεζική Sinopharm και ως εκ τούτου η κυβέρνηση του Περού αποφάσισε να δώσει εντολή για «πάγωμά» τους.

Το υπουργείο Υγείας του Περού ανακοίνωσε ότι το περιστατικό «τελεί υπό διερεύνηση για να διακριβωθεί αν σχετίζεται με το εμβόλιο ή αν υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση». Η εταιρεία Sinopharm Group Co Ltd, η οποία διενεργεί κλινικές δοκιμές στο Περού με περίπου 12.000 εθελοντές, ήταν έτοιμη να ολοκληρώσει την πρώτη φάση των δοκιμών μέσα στις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής στο Περού έχουν χάσει τη ζωή τους περίπου 36.544 άνθρωποι εξαιτίας του κορονοϊού. «Η απόφαση να ανασταλούν προσωρινά οι κλινικές δοκιμές είναι ένα μέτρο ασφαλείας που προβλέπεται από τους κανονισμούς για τις κλινικές δοκιμές και από τα πρωτόκολλα για την προστασία της υγείας των εθελοντών», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Ο Τζερμάν Μάλαγκα, ο επικεφαλής ερευνητής στο πανεπιστήμιο του Περού Cayetano Heredia, το οποίο συμμετέχει στην έρευνα, δήλωσε ότι ένας εθελοντής αισθάνθηκε αδυναμία στα πόδια, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.

ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos