Κορονοϊός: Στο «κόκκινο» η Δυτική Αττική - Ποιες περιοχές έχουν πολλά κρούσματα

12 Δεκεμβρίου 2020 20:53

Μεγάλη η ανησυχία των ειδικών για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού στη Δυτική Αττική - Παραμένουν στο «κόκκινο» οι ΜΕΘ ανά την επικράτεια


Προβληματίζει η διασπορά του κορονοϊού στη Δυτική Αττική με τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα, την Μάνδρα, τα Βίλια, τα Μέγαρα, τη Φυλή και τις Αχαρνές να βρίσκονται στο «κόκκινο». Τα 392 ενεργά κρούσματα και τα 764 άτομα που έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό έχουν σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές. «Η εξάπλωση του κορονοϊού στη Δυτική Αττική δείχνει πόσο ευάλωτο μπορεί να είναι το Σύστημα Υγείας», αναφέρει ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Την ίδια ώρα, με στοχευμένα τεστ οι ειδικοί παρακολουθούν τα επιδημιολογία δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή

Την πίεση που εξακολουθούν να δέχονται τα νοσοκομεία της χώρας αποκαλύπτει η πληρότητα των ΜΕΘ ανά την επικράτεια. Συγκεκριμένα, το ποσοστό πληρότητας των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα φτάνει το 82%, στην Αττική αγγίζει το 77% ενώ στη χειρότερη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται η Θεσσαλονίκη με την πληρότητα να βρίσκεται στο 91%.Οι γιατροί εκπέμπουν «κραυγή αγωνίας» για την τήρηση των μέτρων ενώ παραμένουν αρνητικοί για το άνοιγμα των καταστημάτων ακόμα και με τη μέθοδο του click away, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις τους στο Open.

Η «μάχη» της πρώτης γραμμής - Νεογνό θετικό στον κορονοϊό
«Οι πιο δύσκολες στιγμές είναι αυτές που προσπαθείς να βρεις κλίνη και οι καλύτερες η ανακούφιση που αισθάνεσαι όταν έχεις εξασφαλίσει στον άνθρωπο να πάει κάπου» σημειώνει στο Open γιατρός που δίνει τη δική της μάχη στην πρώτη γραμμή απέναντι στον κορονοϊό. Όπως φαίνεται από τις μαρτυρίες τους, ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές, οι γιατροί και οι υγειονομικοί δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να κάνουν πίσω. «Υπάρχουν στιγμές που απλά λες “εδώ θα σηκώσω τα χέρια, δεν μπορώ να πάω παρακάτω”. Κι όμως αν κάποιος δεν έχει το δικαίωμα να το κάνει αυτό τη δεδομένη στιγμή είναι ο γιατρός και ο νοσηλευτής» υπογραμμίζει, χαρακτηριστικά μία από αυτούς.

Πρέπει να σημειωθεί, μάλιστα, πως σήμερα, Σάββατο 12 Δεκεμβρίου, γεννήθηκε και το πρώτο νεογνό με κορονοϊό. Πρόκειται για αγοράκι που γεννήθηκε με καισαρική, από μητέρα θετική στην Covid-19, η οποία όμως βρίσκεται σε φάση που ξεπερνά οριστικά τη νόσο. Το αγοράκι έχει μεταφερθεί στη Μονάδα Παρακολούθησης Νεογνών στο Αττικό Νοσοκομείο.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos