Ποιo Κρασί θα Συνοδεύσει Κατάλληλα την Γαλοπούλα των Χριστουγέννων

15 Δεκεμβρίου 2020 19:06

Η γαλοπούλα και το Pinot Noir είναι ένας κλασικός συνδυασμός, αλλά ποιό άλλο κρασί θα συνοδεύσει κατάλληλα την γαλοπούλα των Χριστουγέννων;

Δείτε τον παρακάτω οδηγό, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις επιλογές που θα αναδείξει το τραπέζι των Χριστουγέννων. Ακόμα και αν είστε καλεσμένος μπορείτε να προσφέρετε εσείς το κατάλληλο κρασί ως δώρο Χριστουγγένων στον οικοδεσπότη.

Μια γαλοπούλα ή μια πάπια καλής ποιότητας θα σας δώσει ένα πλουσιότερο, πιο λιπαρό κρέας στο εορταστικό δείπνο. Και οι δύο επιλογές σας δίνουν πολλά περιθώρια για να πειραματιστείτε όταν πρόκειται για κρασιά. Αλλά θυμηθείτε ότι ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι γεμάτο με γεύσεις, επομένως, τόσο μια καλή οξύτητα όσο και οι τολμηρές τανίνες μπορεί να υπερνικήσουν το γεύμα, κάτι που δεν επιθυμούμε.

Θυμηθείτε ότι η γαλοπούλα δεν είναι ένα “ισχυρό” κρέας

Η γαλοπούλα είναι ένα λευκό κρέας και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, γι 'αυτό μπορεί να στεγνώσει εάν δεν μαγειρευτεί προσεκτικά όπως όλοι γνωρίζουμε ή τώρα μαθαίνουμε. Επομένως, οι επιλογές του κρασιού σας θα πρέπει να είναι με χαμηλή ή μέση τανίνη και σχετικά υψηλή οξύτητα.

Οι τέλειες τανίνες δίνουν ένα ισορροπημένο κρασί, αλλά οι υπερβολικές τανίνες μπορείς να καταστρέψουν όλες τις ώρες που έχετε ξοδέψει στην κουζίνα. Είναι πιθανό όταν υπάρχει έλλειψη λίπους στο πιάτο, μπορεί να εντείνει την έντονη αίσθηση των τανινών στο στόμα, εκμηδενίζοντας άλλες γεύσεις, ενώ η αλμυρότητα της γαλοπούλας μπορεί επίσης να κάνει τις τανίνες να σας δώσουν μια πιο πικρή γεύση πιο πικρή.

Μπορεί να φαίνεται περίεργο ότι οι κλασικές επιλογές κρασιού των Χριστουγέννων περιλαμβάνουν εκείνες με σχετικά υψηλά επίπεδα ταννίνης, όπως τα μείγματα Cabernet Sauvignon και Merlot, αλλά είναι η πραγματικότητα.

Κόκκινα Κρασιά με Γαλοπούλα

Οι περισσότεροι μεσαίου μεγέθους κόκκινοι οίνοι με καλή συγκέντρωση κόκκινων φρούτων και σχετικά υψηλή οξύτητα ταιριάζουν εξαιρετικά. Και φυσικά μιλάμε για Pinot Noir, εάν δεν είστε λάτρης του Pinot τότε εξετάστε τα ώριμα κόκκινα κρασιά, ή τουλάχιστον αυτά με τα λιγότερα χρόνια παλαίωσης.

Δεν μπορούμε να τα απαριθμήσουμε όλα τα κατάλληλα κόκκινα κρασιά εδώ, αλλά θα βρείτε καλά παραδείγματα στην Cava Canava, μια εξαιρετική κάβα στην Αθήνα με μεγάλη ποικιλία και εύρος τιμών, για να επιλέξετε αυτό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Ροζέ Κρασιά με Γαλοπούλα

Εάν αποφασίσετε να επιλέξετε ένα ροζέ κρασί, επιλέξτε ένα με πιο τολμηρές και ζουμερές γεύσεις φρούτων. Ορισμένες ροζέ σαμπάνιες, που είναι γεμάτες, μπορούν να ταιριάξουν λαμπρά με την γαλοπούλα, καθώς προσφέρουν γεύσεις από συμπυκνωμένα κόκκινα φρούτα και μια κρεμώδη πολυπλοκότητα, που αναδεικνύουν ένα πιάτο.

Λευκά Κρασιά με Γαλοπούλα

Ακούγεται λίγο κλισέ, αλλά ένα λευκό κρασί με υψηλή οξύτητα θα βοηθήσει να ισορροπήσει τη λιπαρότητα του κρέατος.Γι’ αυτό, απαιτείται ένα λευκό κρασί απλό χωρίς ιδιαίτερη πολυπλοκότητα για να αναδείξει την πλουσιότερη γεύση είτε της γαλοπούλας είτε της πάπιας.

Ένα Chardonnay με μια σχετικά περιορισμένη ποσότητα δρυός θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή. Εναλλακτικά, για περισσότερες επιλογές επισκεφθείτε το Wine Outlet, ένα εύχρηστο eshop με κρασιά και ποτά για να κάνετε τις αγορές και τις επιλογές σας με την ησυχία σας.

“Αγκαλιάστε” την οξύτητα

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε την οξύτητα. Ένα χριστουγεννιάτικο δείπνο είναι γεμάτο γεύσεις και πολυπλοκότητα. Cranberry, αλλαντικά, τυριά, γέμιση είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που αγωνίζονται για προσοχή. Ένας οίνος με μέτρια ή υψηλά επίπεδα οξύτητας θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει καλύτερα αυτές τις μυριάδες των γεύσεων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos