Μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ» (Bίντεο)

16 Δεκεμβρίου 2020 22:30

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μαζί με άντρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και την ΕΜΑΚ, ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Σωματείο


«ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και την πρόεδρό του, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για να χαρίσουν στα παιδιά χαμόγελο και ελπίδα.

 Μαγικές χριστουγεννιάτικες στιγμές έζησαν οι μικροί ασθενείς της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη - ΕΛΠΙΔΑ», την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης μαζί με άντρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και την ΕΜΑΚ, ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» και την πρόεδρό του, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, για να χαρίσουν στα παιδιά χαμόγελο και ελπίδα.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης άνδρες και γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ κατέβηκαν από την οροφή του κτιρίου με σχοινιά, χτύπησαν τα παράθυρα στα δωμάτια των παιδιών και τους προσέφεραν μπαλόνια και δώρα. Ταυτόχρονα, από τον γερανό της Πυροσβεστικής ο Άγιος Βασίλης ευχήθηκε στα παιδιά και στις οικογένειές τους «Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!», ενώ η Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος έπαιζε όμορφες μελωδίες, δημιουργώντας μια μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Η έκπληξη έφερε χαμόγελα χαράς και αισιοδοξία στους μικρούς ασθενείς που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων!

H Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ», μέσω διαδικτύου, συγκινημένη ευχαρίστησε για την όμορφη πρωτοβουλία που προσέφερε στιγμές χαράς στα παιδιά:

«Ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες και τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία η αγάπη για τα παιδιά καταφέρνει να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και να μας φέρει όλους κοντά! Να ζεστάνει τις καρδιές μας, να χαρίσει ελπίδα και χαμόγελα! Η όμορφη έκπληξη που με τόσο νοιάξιμο, κόπο και προσπάθεια διοργανώσατε κατάφερε να φέρει στην Ογκολογική μας Μονάδα το πνεύμα των Χριστουγέννων! Χαρίσατε σε όλους μας και το πολυτιμότερο δώρο: Να δούμε τη λάμψη στα μάτια των παιδιών μας, που μέσα από τα παράθυρά τους θαύμασαν τους άνδρες και τις γυναίκες του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΜΑΚ να γίνονται πραγματικοί ήρωες σκαρφαλώνοντας στο κτίριο! Όλα αυτά υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος που με τις όμορφες μελωδίες της κατάφερε να μας κάνει να νιώσουμε πραγματικά Χριστούγεννα! Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε αυτό για εμάς. Κρατώ μέσα στην καρδιά μου τις μαγικές στιγμές που ζήσαμε, όταν το 2017 βρεθήκατε πάλι εδώ στο πλευρό των μικρών μας ασθενών! Φέτος όμως, που όλα είναι διαφορετικά, τέτοιες πράξεις αγάπης και ανθρωπιάς αποκτούν άλλη αξία», τόνισε η κυρία Βαρδινογιάννη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για ό,τι κάνετε και πάνω από όλα για αυτό το ξεχωριστό μήνυμα που εκπέμπουν τα ίδια τα παιδιά και οι οικογένειές τους. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε εδώ και μας γεμίζει ελπίδα! Είναι αυτονόητο ότι είμαστε πάντα εδώ για να είμαστε χρήσιμοι στην τεράστια δική σας προσπάθεια»!

Μάλιστα, ο κύριος Χαρδαλιάς προσέφερε συμβολικά στην κυρία Βαρδινογιάννη μια βυζαντινή εικόνα της Αγίας Άννας για να τοποθετηθεί στο εκκλησάκι που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανος Κολοκούρης, από την πλευρά του προσέφερε στην κυρία Βαρδινογιάννη έναν πίνακα ζωγραφικής με τη λέξη «ΕΛΠΙΔΑ», λέγοντας: «Βρεθήκαμε σήμερα εδώ για να δώσουμε χαρά στους μικρούς ήρωες που καθημερινά εδώ δίνουν μια μεγάλη μάχη, αλλά και για να τιμήσουμε την ''ΕΛΠΙΔΑ'' για την τεράστια προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο».

Ο Κοινός Διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π.&Α. Κυριακού» κύριος Μανώλης Παπασάββας και η Γ.Γ. του Συλλόγου κυρία Τζωρτζίνα Έλληνα, αφού ευχαρίστησαν τους κυρίους Χαρδαλιά και Κολοκούρη τους παρέδωσε αναμνηστικά αγαλματίδια, εκ μέρους της κυρίας Βαρδινογιάννη, σε αναγνώριση της σημαντικής τους προσφοράς και συμπαράστασής του στους μικρούς ήρωες που δίνουν τη μάχη με τον παιδικό καρκίνο.

newpost.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos