Κλείδωσε ο καιρός έως τα Χριστούγεννα, ανοικτά όλα για μετά! Τι λένε Αρνιακός, Αρναούτογλου, ΕΜΥ

18 Δεκεμβρίου 2020 14:04

Καιρός Χριστούγεννα: Κομβική η 25η Δεκεμβρίου για την μετέπειτα εξέλιξη των καιρικών συνθηκών στην Ελλάδα, καθώς διατηρείται αμείωτη η πιθανότητα καθόδου ψυχρών αερίων μαζών...

Ψυχρές αέριες μάζες θα εγκατασταθούν πια για τα καλά από τα μέσα της εβδομάδας στη βόρεια Ευρώπη και δείχνουν... διάθεση να κατηφορίσουν προς τα Βαλκάνια, ίσως και τη χώρα μας και είναι ικανές να ρίξουν αισθητά τη θερμοκρασία από τις 25-26 Δεκεμβρίου.

Σήμερα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, ως προς το πότε και σε τι βαθμό θα πραγματοποιηθεί η ψυχρή εισβολή.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι και την προπαραμονή των Χριστουγέννων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 19-12-2020

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και Θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια. Νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-12-2020

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις αρχικά στα βόρεια και το βράδυ και στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά. Στο Ιόνιο από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά νοτιοανατολικοί και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί, με ένταση 4 με 5 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση κυρίως στα βόρεια. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21-12-2020 ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ 22-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της βόρειας ηπειρωτικής χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα το πρωί της Δευτέρας τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι από το βράδυ της Τρίτης στο Αιγαίο.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 23-12-2020

Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos