Θέστε τους Σωστούς Στόχους για το Νέο Έτος

18 Δεκεμβρίου 2020 19:42

Κάθε φορά που πλησιάζει το τέλος του χρόνου, κοιτάζετε πίσω για να δείτε τι έχετε επιτύχει και τι σχεδιάζετε για τον επόμενο. Οι στόχοι, και οι αποφάσεις που παίρνετε την Πρωτοχρονιά είναι αυτοί που σας οδηγούν να επιτύχετε μια καλύτερη και πιο ουσιαστική ζωή και να αποφύγετε παρωχημένες αποφάσεις.

Δεν υπάρχει κανείς που να γνωρίζει με ακρίβεια τι είναι αυτό που πρέπει να κάνει, ωστόσο υπάρχουν μερικές καθημερινές βελτιώσεις που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε την νέα σας χρονιά.

Εξασφαλίστε ένα Υποστηρικτικό Περιβάλλον

Έχοντας την υποστήριξη από την οικογένειά σας, τους φίλους σας και ενδεχομένως ακόμη και τους συναδέλφους σας θα μπορούσε να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων σας. Ωστόσο, πολλές φορές η βοήθεια που χρειάζεται κάποιος να αφορά πιο περίπλοκα ζητήματα, οπότε η ιδανική επιλογή είναι να συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Η αυτοβελτίωση που επιτυγχάνεται μέσα από την ατομική ψυχοθεραπεία, σίγουρα αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο να επιλέξει κάποιος και να πετύχει τους στόχους του.

Η Σημασία των Στόχων

Οι στόχοι λειτουργούν ως οδηγός για να πετύχετε αυτό που θέλετε. Επιλέξτε και ορίστε σωστά τους στόχους σας. Ελέγξτε τις καθημερινές σας δραστηριότητες κατά διαστήματα, ώστε να παραμείνουν σχετικές με αυτό που αναζητάτε από την καθημερινότητα σας. Πολλοί στόχοι και αποφάσεις για το νέο έτος εγκαταλείπονται, μόλις οριστούν ή λίγο μετά. Να είστε προσεκτικοί όταν επιλέγετε τους στόχους σας.

Τεχνικές Καθορισμού Στόχων

Πολλά άτομα και επιχειρήσεις χρησιμοποιούν συγκεκριμένους, μετρήσιμους, εφικτούς, ρεαλιστικούς και χρονικά δεσμευμένους στόχους (SMART), ενώ άλλοι προτιμούν άλλους τύπους μοντέλων καθορισμού στόχων. Άλλοι πιστεύουν ότι οι άκαμπτες δομημένες διαδικασίες δεν είναι αρκετά αποτελεσματικές. Αυτό που είναι σημαντικό να γνωρίζετε είναι ότι κάθε άνθρωπος λειτουργεί με τον δικό του τρόπο και καλό είναι να προσαρμόζει αυτό που του ταιριάζει καλύτερα.

Δημιουργήστε ένα Σχέδιο Δράσης

Το πιο σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι να έχετε ένα πλάνο δράσης. Αφού θέσετε τους σωστούς στόχους, βεβαιωθείτε ότι οι απαραίτητοι πόροι είναι διαθέσιμοι. Μπορεί να θέλετε να χωρίσετε το σχέδιό σας σε μέρη. Αναφέρετε τους στόχους σας για το έτος. Αναλύστε τους σε μηνιαίους στόχους και, στη συνέχεια, αναλύστε πώς θα εργαστείτε σε καθέναν από αυτούς σε εβδομαδιαία / καθημερινή βάση. Βεβαιωθείτε επίσης ότι έχετε ορίσει προθεσμίες.

Γενικοί Στόχοι

Χρησιμοποιούμε στόχους τόσο προσωπικά όσο και επαγγελματικά. Υπάρχουν διαφορετικές πτυχές στη ζωή μας που καθορίζουν την συνολική ευεξία μας. Για παράδειγμα, για κάποιους ανθρώπους είναι σημαντική η γυμναστική, ενώ για άλλους η ενασχόληση με θέματα που αφορούν την κοινωνία. Ότι και αν είναι αυτό που θα σας κινητοποιήσει να δημιουργήσετε την ζωή που επιθυμείτε, αξίζει να το εντάξετε στη λίστα με την επίτευξη των στόχων σας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos