300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορονοϊός - ρεβεγιόν: «Αστακός» Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Σκέψεις για «λουκέτο» και στο μετρό

23 Δεκεμβρίου 2020 18:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κορονοϊός - ρεβεγιόν: «Αστακός» Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Σκέψεις για «λουκέτο» και στο μετρό

test2

react2 2025

skandalis77

Newsroom Newsroom

Αναστολή δρομολογίων του μετρό από τις 6 το απόγευμα εφόσον χρειαστεί


Φρένο σε κάθε προσπάθεια νυχτερινού ρεβεγιόν, άσκοπου συνωστισμού και κινητικότητας θα βάλει η Ελληνική Αστυνομία τις πλέον... «επικίνδυνες» ημέρες των εορτών, δηλαδή Χριστούγεννα και παραμονή και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Η ημέρα θα ξεκινήσει παραμονή Χριστουγέννων χωρίς κάλαντα εφόσον αυτό απαγορεύτηκε και δεν προβλέπεται ούτε από τους κωδικούς μετακίνησης, όπως ξεκαθάρισε από τις 22 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Σφραγισμένες» για κάθε προσπάθεια άσκοπης εξόδου θα είναι οι Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς οι έλεγχοι των μετακινήσεων θα είναι σαρωτικοί. Μπορεί οι σταθμοί των διοδίων να παραμένουν ανοιχτοί, αλλά αυτό θα αφορά τις ελάχιστες απαραίτητες μετακινήσεις, καθώς θα υπάρχουν ενισχυμένα μπλόκα της Αστυνομίας στα διόδια, αλλά και σε σταθμούς ΚΤΕΛ και σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, με τους αστυνομικούς να κάνουν εξονυχιστικό έλεγχο στις βεβαιώσεις μετακίνησης όσων βρεθούν στο δρόμο. Στόχος είναι η αποφυγή μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Για τη μετακίνηση στα μεσημεριανά ολιγομελή ρεβεγιόν (τα βραδινά απαγορεύονται καθώς θα ισχύει κανονικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ), οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν sms στο 13033 με τον κωδικό 6 τόσο όταν πηγαίνουν προς το φιλικό σπίτι στο οποίο είναι καλεσμένοι, όσο και όταν επιστρέφουν από αυτό.

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και το σχέδιο αποτροπής συνωστισμού εξετάστηκαν σε τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Άγγελος Μπίνης, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

 Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Στη σύσκεψη συζητήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο αναστολής των δρομολογίων του μετρό πολύ νωρίτερα πιθανότατα και στις 6 το απόγευμα τις ημέρες αυτές, καθώς και το κλείσιμο σταθμών και κυρίως αυτού του Συντάγματος, καθώς η πλατεία λόγω του στολισμού της έγινε πόλος έλξης επισκεπτών τις τελευταίες ημέρες.

Στο τραπέζι έχουν πέσει και προτάσεις αποκλεισμού ορισμένων κεντρικών αρτηριών της Αθήνας για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, χωρίς ωστόσο ακόμα να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί τόσο μέσω της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας έως και 5.000 αστυνομικών την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς όσο και μέσω των drones στην «απομόνωση» περιοχών με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, όπςω η Δυτική Αττική.

Συνοπτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις γιορτές περιλαμβάνουν:

Απαγόρευση των εξόδων των παιδιών για κάλαντα.

Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα τραπέζια αυστηρά με τη συμμετοχή έως 9 ατόμων από 2 οικογένειες μόνο το μεσημέρι καθώς ισχύει κανονικά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Συνιστάται μάλιστα οι δύο οικογένειες που θα περάσουν μαζί τα Χριστούγεννα να περάσουν και την Πρωτοχρονιά χωρίς εναλλαγές.

Ισχύει κανονικά η απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Για τη μετακίνηση στις οικογενειακές συναθροίσεις Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς ο κωδικός που θα πρέπει να αποστέλεται στο 13033 είναι 6.

ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κορωνοϊός: 937 νέα κρούσματα -...
Κορονοϊός: Οι περιοχές με τα 9... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμενος για βιασμό, ενδοοικογενειακή βία και οπλοφορία

Συνελήφθη στην Πάρο 59χρονος διωκόμ...

28 Νοεμβρίου 2025
Τ.Ε. Βόλεϊ Κυκλάδων: Η ματσάρα στις κορασίδες του Α.Ο. Πάρου και η παρουσία του Νηρέα

Τ.Ε. Βόλεϊ Κυκλάδων: Η ματσάρα στις...

27 Νοεμβρίου 2025
Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτώσεις διαρκείας - 4ήμερη καιρική αστάθεια (Bίντεο)

Κυκλάδες, Πάρος: «Έρχονται» βροχοπτ...

30 Νοεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Επιστολή του Δήμου Πάρου προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για την Άμεση Ανάγκη Ίδρυσης ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή παραρτήματος στην Πάρο

Επιστολή του Δήμου Πάρου προς το Υπ...

03 Δεκεμβρίου 2025
Η Αθήνα «κινείται» ήδη σε ρυθμούς Χριστουγέννων - Tα πρώτα στολισμένα ΙΧ, αλλά και μέσα μαζικής μεταφοράς. (Βίντεο)

Η Αθήνα «κινείται» ήδη σε ρυθμούς Χ...

03 Δεκεμβρίου 2025
Προανήγγειλε νέο κόμμα με αυτοοργάνωση ο Τσίπρας, είπε ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου έχουν κλείσει τον κύκλο τους (Βίντεο)

Προανήγγειλε νέο κόμμα με αυτοοργάν...

03 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ