ΟΑΕΔ: Επίδομα 2.520 ευρώ σε 10.000 ανέργους - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

26 Δεκεμβρίου 2020 14:37

Οι δικαιούχοι άνεργοι που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις


Ποσό συνολικού ύψους 48,78 εκατ. ευρώ θα μοιράσει ο ΟΑΕΔ σε 10.000 δικαιούχους ανέργους. Συγκεκριμένα πρόκειται για επιμορφωτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά σε ανέργους από τομείς τεχνικών επαγγελμάτων μεταποίησης βιομηχανίας, κατασκευών, υγείας και πρόνοιας, τουρισμού και επισιτισμού, ηλικίας 30 έως 49 ετών.

Οι δικαιούχοι άνεργοι που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

Πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι και να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης και κατάρτισης.
Να έχουν γεννηθεί από 1/10/1971 μέχρι και 31/12/1990. Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της παρέμβασης, δηλ. κατά την Α΄συνεδρία συμβουλευτικής, ο ωφελούμενος θα πρέπει να είναι πάνω από 30 ετών και κάτω των 50 ετών.
Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που το απολυτήριο υποχρεωτικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή άλλος ισότιμος ή ανώτερος τίτλος σπουδών αποκτήθηκε στην αλλοδαπή, απαιτείται επίσημη μετάφραση και πράξη αναγνώρισης.
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους μέχρι την 1η Φεβρουαρίου
Το ύψος του επιδόματος
Κάθε ωφελούμενος που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα κατάρτισης και τις συνδεόμενες με αυτό υπηρεσίες συμβουλευτικής και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, δικαιούται να λάβει συνολικό εκπαιδευτικό επίδομα, το οποίο διακρίνεται σε επίδομα θεωρίας (200 ώρες Χ 5ευρώ/ώρα = 1.000 ευρώ) και επίδομα πρακτικής άσκησης (380 ώρες Χ 4ευρώ/ώρα = 1.520 ευρώ), δηλαδή η συνολική αξία φτάνει τα 2.520 ευρώ.

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos