300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Έκτακτο δελτίο καιρού: Χαλαζοπτώσεις, παγετός και «βουτιά» της θερμοκρασίας

11 Ιανουαρίου 2021 14:22
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Έκτακτο δελτίο καιρού: Χαλαζοπτώσεις, παγετός και «βουτιά» της θερμοκρασίας

test2

test2

Ο καιρός αλλάζει αισθητά από το απόγευμα της Δευτέρας - Επιδείνωση του καιρού από τη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα - Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Τι λένε οι μετεωρολόγοι για την πρόγνωση του καιρού στην Αθήνα


Για αλλαγή του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ προειδοποιεί η Εθνική Μετρωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από σήμερα Δευτέρα (11-01-2021) το απόγευμα στη δυτική και βαθμιαία τη βόρεια Ελλάδα, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Την Τρίτη (12-01-2021) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

Σήμερα Δευτέρα, από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και από αργά το βράδυ, η Θεσσαλία, η κεντρική Στερεά, η Μακεδονία και η Θράκη.

Την Τρίτη (12-01-2021)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Στερεά, η βορειοδυτική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις προμεσημβρινές ώρες η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια, σταδιακά τα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και το βράδυ πρόσκαιρα οι βόρειες Κυκλάδες.

γ. Από τις βραδινές ώρες τα Δωδεκάνησα.

Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο από τις απογευματινές ώρες, βαθμιαία στο υπόλοιπο Ιόνιο και τις βραδινές ώρες, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη (13-01-2021)

Τις πρώτες πρωινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Από την Τετάρτη προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, που θα γίνει αισθητή αρχικά στα βόρεια όπου θα είναι της τάξεως των 10-12 βαθμών Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες και θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι σε όλη τη χώρα.

Ψυχρή εισβολή μετά την καλοκαιρία του Σαββατοκύριακου - Θα δούμε χιόνια στην Αθήνα; - Τι λένε οι μετεωρολόγοι - Δείτε την εξέλιξη του καιρού σε χάρτες μέχρι και την Παρασκευή

Το πρώτο «μέτωπο» κακοκαιρίας θα σημειωθεί σήμερα Δευτέρα στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες του σαββατοκύριακου με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, τελευταία ημέρα με τόσο καλές θερμοκρασίες.

Τις επόμενες ημέρες ο καιρός φαίνεται πως θα παρουσιάσει ραγδαία μεταβολή με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις χιονοπτώσεις που σφυροκοπούν την Ευρώπη να εμφανιστούν και στη χώρα μας.

Αιτία για αυτή την ραγδαία αλλαγή που περιμένουμε στον καιρό από Τρίτη με Τετάρτη και μετά είναι η σύγκρουση αερίων μαζών με διαφορετικά θερμοϋγρομετρικά χαρακτηριστικά, δηλαδή διαφορετική υγρασία και θερμοκρασία.

Πολικές αέριες μάζες από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη αναμένεται να συγκρουστούν με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που έχουν φτάσει στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου και κατ' επέκταση και στη χώρα μας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής.

Αυτή η βίαιη σύγκρουση θα οδηγήσει σε διαδοχικές κυκλονογεννέσεις (δημιουργία βαρομετρικών χαμηλών) στην κεντρική Μεσόγειο σε συνδυασμό και με άντληση θερμότητας και υγρασίας από τα εκεί θαλάσσια ύδατα και τα οποία βαρομετρικά χαμηλά θα κατευθυνθούν προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα στα βόρεια και δυτικά, ενώ σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι στα δυτικά.

Προς το τέλος του εικοσιτετραώρου οι βροχές θα επεκταθούν και στο βόρειο Αιγαίο ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο. Την Τρίτη βροχές αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης στο κεντρικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 7 έως 8 μποφόρ. Σημειώνεται όμως ότι στις περιοχές εκδήλωσης καταιγίδων οι ριπαίοι άνεμοι ενδέχεται να είναι ισχυρότεροι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα την κατά τόπους εκδήλωση λασποβροχών, ενώ η θερμοκρασία από αύριο θα παρουσιάσει πτώση.

Θα χιονίσει στην Αθήνα;

Το ενδεχόμενο να σημειωθούν χιονοπτώσεις σε περιοχές της Αθήνας, ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας, διχάζει τους μετεωρολόγους.

Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, κάτι τέτοιο δεν αποκλείουν τα προγνωστικά μοντέλα να συμβεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με τον μετεωρολόγο να ξεκαθαρίζει πως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει ασφαλής πρόβλεψη για τον καιρό στην Αθήνα, ως προς την όποια πιθανότητα να χιονίσει ακόμα και μέσα στην Αθήνα. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα δούμε χιόνια στην Πάρνηθα.

Την ίδια ώρα, για μεγάλες πιθανότητες που υπάρχουν να δούμε τα χιόνια να φτάνουν και στην Αττική προς το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κάνει λόγο ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Οι πρώτες εκτιμήσεις θέλουν να ντύνονται στα λευκά περιοχές υψομετρικά μέχρι και τα υπερβόρεια - βόρεια προάστια. «Δεν θα αποτελούσε όμως έκπληξη αν βλέπαμε τα χιόνια να φτάνανε μέχρι και το κέντρο της πόλης μιας και τα πρώτα στοιχεία θέλουν την πολική αέρια μάζα να φτάνει με αρκετά μεγάλη δυναμική», γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο μετεωρολόγος.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου, τοποθετήθηκε σχετικά με τα όσα γράφονται το τελευταίο διάστημα για την κακοκαιρία που έρχεται, ξεκαθαρίζοντας ότι το «κύμα» κακοκαιρίας που πλήττει την Ισπανία δεν συνδέεται με τις χιονοπτώσεις που περιμένουμε στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι...
Ταραντίλης για εμβολιασμούς: Ο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφαση Μη Χρήσης Ιδιωτικών Αερομεταφορών από το ΕΚΑΒ

Κ.Υ. Πάρου: Ανακοίνωση για την Απόφ...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν φέτος – 70 αφίξεις, 8 μήνες τουρισμός κρουαζιέρας

Πάρος: Αυτά είναι τα κρουαζιερόπλοι...

08 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Θαλάσσιες διακομιδές από Τήνο και Αμοργό

Θαλάσσιες διακομιδές από Τήνο και Α...

12 Μαϊος 2025
Από σήμερα οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για επιδότηση της κατανάλωσης ρεύματος

Από σήμερα οι αιτήσεις των επιχειρή...

12 Μαϊος 2025
Β. Κικίλιας: «Αύξηση 134% στις ροές από Λιβύη – Να μαζευτούν οι χαρτογιακάδες της Ευρώπης που θεωρούν ότι είναι παιχνιδάκι η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας»

Β. Κικίλιας: «Αύξηση 134% στις ροές...

12 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ