Lockdown - Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα - Προτεραιότητα σε ένδυση, υπόδηση

11 Ιανουαρίου 2021 14:41

Αναμένουμε τις αποφάσεις των επιστημόνων σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση της κινητικότητας με το όποιο άνοιγμα της αγοράς, είπε ο κ. Παπαθανάσης


Αναφορά σε νέα μέτρα στήριξης προς τις μικρές επιχειρήσεις έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Παπαθανάσης σχολίασε το πλαίσιο που επικρατεί στην αγορά λόγω της πανδημίας σημειώνοντας πως δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης σε αυτή την φάση, ενώ συμπλήρωσε πως από πλευράς της κυβέρνησης ετοιμάζεται ένα δανειοδοτικό πρόγραμμα το οποίο θα στηρίξει τις πολύ μικρές επιχειρήσεις ύψους έως 50.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα αυτό θα περιλαμβάνει πολύ υψηλή εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, προετοιμάζεται από το οικονομικό επιτελείο κι ένα πρόγραμμα «Γέφυρα» για επαγγελματικά δάνεια.

«Αρκετά καταστήματα στον κλάδο της εστίασης λειτουργούν με παράδοση, επομένως έχουν μια λειτουργία, αλλά σαφώς αυτή είναι ένα υποσύνολο της κανονικής λειτουργίας. Καθώς πάμε προς το τέλος κι ενώ τρέχουν τα μέτρα και όποια άλλα μέτρα ανακοινωθούν σύντομα, θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε ακριβώς τη στήριξη που χρειάζεται. Πάντως, επειδή η εστίαση είναι πολύ σημαντική και μετρά περίπου το 40% της οικονομίας, η κυβέρνηση θα σταθεί κοντά της γιατί είναι πολύ καιρό κλειστή. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της εστίασης», είπε ο Νίκος Παπαθανάσης.

«Αναμένουμε τις αποφάσεις των επιστημόνων σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση της κινητικότητας με το όποιο άνοιγμα της αγοράς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον εμπορικό κόσμο. «Πέραν των μέτρων, τα οποία συνεχίζονται, με την πρώτη δυνατότητα που μπορεί να δοθεί να ανοίξει η παράδοση εκτός, θα γίνει. Το υπουργείο έχει και τους κανόνες και τα μέτρα που μπορεί να λειτουργήσει»
Μάλιστα ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε ότι το επόμενο στάδιο μετά το click away, θα είναι το ραντεβού εντός του καταστήματος. «Το ραντεβού μπορεί να είναι με ένα ή και περισσότερα άτομα, σύμφωνα με το εμβαδόν του καταστήματος», σημείωσε.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos