Καιρός – Μαρουσάκης: Έρχεται χιονιάς που ίσως θυμίσει το 2002

12 Ιανουαρίου 2021 15:56

Το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να πλήξει στο σύνολό της τη χώρα τα επόμενα 24ωρα. Που θα χιονίσει, πως θα κινηθεί η κακοκαιρία.

 

Το νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις επόμενες ώρες. Σύμφωνα με την επίσημη πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ, η κακοκαιρία αναμένεται να πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τα επόμενα 24ωρα. ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η κακοκαιρία και τα χιόνια ίσως μας θυμίσουν το 2002.

Όπως σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, “κύμα ψύχους αναμένεται όπως έχουμε ήδη ενημερώσει να σαρώσει τη χώρα μας από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας. Από την μελέτη των διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων υπάρχει πιθανότητα αυτό το κύμα ψύχους να θυμίσει τον ισχυρό χιονιά που έπληξε τη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2002 όπου γύρω στα Θεοφάνεια στην Αττική χιόνιζε για τρεις συνεχόμενες ημέρες ενώ ο υδράργυρος κατρακύλησε πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα βάζοντας στην κυριολεξία πολλές περιοχές στην “κατάψυξη” και για αρκετές ημέρες”.

 Σε άλλο σημείο της ανάρτησής του, ο Κλέραχος Μαρουσάκης αναφέρεται και στο πολικό ψύχος.

“Από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας φαίνεται να σχηματίζονται τρεις διαδοχικές κακοκαιρίες που ανάλογα τη θέση και την τροχιά που θα ακολουθήσουν θα καθοριστεί και το ποιες περιοχές θα επηρεαστούν και πόσο χαμηλά θα κατέβουν τα χιόνια.

 Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη αποτελεί η κίνηση πολικής αέριας μάζας από τα βόρεια τμήματα της Ευρώπης προς τη χώρα μας κίνηση η οποία προέκυψε από το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που έπληξε την Ιβηρική χερσόνησο με τα πολλά χιόνια και το ψύχος στις εκεί περιοχές”.

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos