Καιρός: Σαρώνει η κακοκαιρία στον Εβρο - Χωριά βυθισμένα στη λάσπη

12 Ιανουαρίου 2021 17:37

Σαρώνει η κακοκαιρία στον Εβρο με δρόμους να είναι αποκλεισμένοι


Χειροτερεύει ο καιρός όσο περνούν οι ώρες και η Βόρεια Ελλάδα βρίσκεται στο έλεος της κακοκαιρίας με τα προβλήματα να καταγράφονται σε πολλές περιοχές. Την ίδια στιγμή, καθηγητές και δάσκαλοι στα χωριά του Εβρου βρίσκονται αποκλεισμένοι ενώ έχουν πλημμυρίσει δρόμοι.

Δρόμοι και χωράφια στον Εβρο λόγω της κακοκαιρίας έχουν πλημμυρίσει με αποτέλεσμα να είναι κλειστή η κυκλοφορία στον δρόμο Φερών - Αλεξανδρούπολης στο ύψος του αεροδρομίου και στα δύο ρεύματα.

Ο πρόεδρος του ΣΟΠΠ και αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, τονίζει πως είναι ελεγχόμενη η στάθμη των νερών στα μεγάλα ποτάμια του Έβρου, του Τούνζα και του Άρδα.

«Παρακολουθούμε τα μεγάλα ποτάμια και προς το παρόν η στάθμη τους φαίνεται ελεγχόμενη. Ενδεχομένως στις επόμενες ώρες να έχουμε μεγαλύτερες ροές, λόγω του χρόνου που απαιτείται για να φτάσουν τα νερά από τη Βουλγαρία, όπου επίσης υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πέτροβιτς συμπληρώνοντας ότι βάσει της ενημέρωσης που είχε από την ελληνική πρεσβεία στη Σόφια, «υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα και υπερχειλίσεις ποταμών και μεγάλη ροή υδάτων, εν τούτοις αυτή την ώρα τα φράγματα της Βουλγαρίας δεν υπερχειλίζουν. Το μόνο πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, όπου συνεχίζει να υπάρχει μεγάλη ροή. Σε κάθε περίπτωση και καθώς το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη θα πρέπει να αποφεύγονται οι μετακινήσεις μέσω των ιρλανδικών διαβάσεων και να περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου αναφέρθηκε και στον συντονισμό της επιχείρησης, με τη συνεργασία και της Πυροσβεστικής για τη μεταφορά δύο νεφροπαθών, οι οποίοι έπρεπε να κάνουν αιμοκάθαρση σήμερα, πρόκειται για κατοίκους του Μεγάλου Δερείου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, δεν είναι εφικτή η μετακίνησή τους στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου.

Ο Δήμος Σουφλίου σε ανακοίνωση του αναφέρει πως λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που επικρατούν το τελευταίο 24ωρο στο σύνολο του Δήμου Σουφλίου, αλλά και τις μετεωρολογικές προγνώσεις για συνέχιση αυτών και τις επόμενες ώρες, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και αποφάσισε τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά αύριο.

Οι πολίτες και οι οδηγοί οχημάτων, να απομακρυνθούν και να μην πλησιάζουν σε ποταμούς, παραποτάμους και χειμάρρους καθώς και σε γέφυρες. Οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν το ζωικό κεφάλαιο από την περιοχή με πολύ μεγάλη προσοχή.

Η απόφαση του δήμου Σουφλίου
Ο δήμαρχος Σουφλίου λαμβάνοντας υπόψη τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στον ορεινό όγκο της κοινότητας Μ. Δερείου του Δήμου Σουφλίου λόγω ισχυρών βροχών και καταιγίδων που συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους, καθώς «επίσης, τη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος και της κυκλοφορίας των οχημάτων

Αποφασίζουμε

Τη διακοπή λειτουργίας των παρακάτω Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για σήμερα Τρίτη 12 Ιανουαρίου και αύριο Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021, στους ακόλουθους οικισμούς του Δήμου Σουφλίου: Δημοτικά Σχολεία Ρούσσας, Μεγάλου Δερείου και Σιδηροχωρίου, καθώς και των Νηπιαγωγείων Ρούσσας και Μεγάλου Δερείου».

Στην κοινότητα Μικρού Δερείου και τους οικισμούς αυτής, έχει πραγματοποιηθεί διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, Μάνδρας, Πρωτοκκλησίου, Μαυροκκλησίου και Κυριακής η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία και υπάρχει επικινδυνότητα. Συνίσταται στους χρήστες της οδού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

Αλλά και στον δήμο Διδυμοτείχου η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσκολία.

Ο δήμος Διδυμοτείχου έδωσε στη δημοσιότητα ένα τηλεφωνικό αριθμό στο οποίο μπορούν να καλούνε οι πολίτες για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών: Πασχάλης Αδαμάκης - 6946-637260.

Όσον αφορά την πρωτεύουσα του νομού Έβρου, το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώνεται στην ανατολική πλευρά της Αλεξανδρούπολης (περιοχή αεροδρομίου).

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos