Εμβόλιο: Σκέψεις για κινητές μονάδες εμβολιασμού - 110.000 τα κλεισμένα ραντεβού

14 Ιανουαρίου 2021 14:08

Εχει εμβολιαστεί το 0,6% του πληθυσμού - Κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα ως τις 20/1 - Το στοίχημα του λιανεμπορίου


Την ώρα που η κυβέρνηση... κλείνει το μάτι στους λοιμωξιολόγους δείχνοντας την επιθυμία της να ανοίξει το λιανεμπόριο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, για μία ακόμα φορά επανέλαβε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά στα κρούσματα κορονοϊού είναι πολύ καλύτερα απ' αυτά που καταγράφουν άλλες χώρες της Ευρώπης και η αγορά είναι έτοιμη να κάνει τα πρώτα δειλά βήματα επανεκκίνησης.

Σύμφωνα με τον κ.Ταραντίλη από τις 14/12 όταν πρωτοεφαρμόστηκε το click away τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, έναν μήνα μετά (14/1) είναι πολύ καλύτερα και μας κάνουν να αισιοδοξούμε συγκρατημένα. «Η πανδημία, ωστόσο, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τόνισε, ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων. Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων.

Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων- και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας». Οπως είπε «Αυτό θα γίνει και αύριο».

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos