Ανησυχία Εξαδάκτυλου για τα 842 κρούσματα: «Θα αναθεωρηθούν τα μέτρα αν συνεχιστεί η αυξητική τάση»

26 Ιανουαρίου 2021 19:15

Για ανάγκη αυξημένης επαγρύπνησης για «ό,τι έχουμε προγραμματίσει και για ό,τι πρόκειται να προγραμματίσουμε» έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τρίτη.

 

 

Αν συνεχιστεί η αυξητική τάση τότε «μπαίνουμε σε μια φάση διαφορετική από αυτή που προσμέναμε», σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας στο Mega.

Όπως είπε, κάθε Τετάρτη αναλύονται τα επιδημιολογικά δεδομένα και κάθε Παρασκευή λαμβάνονται οι αποφάσεις, ενώ σημείωσε πως πρέπει να περιμένουμε και τα αυριανά δεδομένα.

«Δεν πρέπει να υπάρξει αυξητική τάση. Αν η τάση δείχνει να πηγαίνει αυξητικά, πρέπει να ενεργήσουμε. Αυτό μας έχει δείξει η εμπειρία μέχρι τώρα. Η γρήγορη δράση είναι η πιο αποτελεσματική», τόνισε.

Πρόσθεσε επίσης, ότι αν συνεχιστεί η αυξητική τάση, θα υπάρξει συζήτηση για αναθεώρηση των μέτρων που έχουν παρθεί.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίο βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, δήλωσε πως νοσεί ήπια, ενώ είπε πως «κόλλησε» και η σύζυγός του, σε αντίθεση με τα δύο παιδιά τους που είναι αρνητικά στον ιό.

Για την κολχικίνη που λαμβάνει και ο ίδιος, προειδοποίησε ότι δεν είναι θεραπεία, αλλά απλά μετριάζει τα έντονα συμπτώματα της ασθένειας.

newsbeast.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos