Lockdown: Έρχονται έκτακτα μέτρα στην Αττική - Εισήγηση για «κόκκινο» συναγερμό

28 Ιανουαρίου 2021 20:37

Μπορεί τα κρούσματα κορονοϊού την Πέμπτη να ήταν λιγότερα σε σχέση με το προηγούμενο 48ωρο, ωστόσο οι ειδικοί που συνεδρίασαν στην έκτακτη σύσκεψη της υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων έχουν διαπιστώσει ότι έχει αυξηθεί το ιικό φορτίο.


Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr η πρώτη εισήγηση της επιτροπής - αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι την Παρασκευή - θα είναι η Αττική να πάει προς το «κόκκινο», δηλαδή να συμπεριληφθεί στις περιοχές στις οποίες θα επιβληθούν πρόσθετα μέτρα lockdown.

Βέβαια, μένει να διευκρινιστεί αν θα γίνει διαχωρισμός στις περιοχές που ανήκουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, κάτι που θα κριθεί από τα κρούσματα του κορονοϊού, ή θα κοκκινίσει όλο το λεκανοπέδιο, κάτι που θα σημαίνει ότι τα έκτακτα μέτρα κατά του κορονοϊού θα ισχύσουν παντού. Αυτό φυσικά θα ανακοινωθεί την Παρασκευή, όταν οι ειδικοί εισηγηθούν τις τελικές τους αποφάσεις στην κυβέρνηση.

Πάντως, μέχρι αυτή την ώρα οι ειδικοί συνεδριάζουν ακόμη και εξετάζουν όλα τα δεδομένα για να φτάσουν στις τελικές εισηγήσεις τους.

Πάντως, μιλώντας το πρωί στο OPEN TV ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Αχιλλέας Γκίκας, δήλωσε ότι «πιθανότατα η Αττική μπαίνει στο "κόκκινο"». Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και ο καθηγητής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο ethnos.gr. «Με τους δείκτες που έχουμε τώρα θα έβαζα την Αττική στο κόκκινο και δεν θα άνοιγα με τίποτα στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης, αυξάνοντας έτσι τις φωνές που ζητούν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια να μείνουν κλειστά στην Αττική λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Δεν θα διστάσουμε να περιορίσουμε τις δραστηριότητες όταν αναζωπυρώνονται τα κρούσματα», είχε αναφέρει νωρίτερα μέσα στην ημέρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προμηνύοντας, ουσιαστικά, τα νέα έκτακτα μέτρα λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού.

Τα μέτρα που ισχύουν σε περίπτωση που κοκκινίσουν περιοχές στην Αττική είναι τα εξής:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων των περιοχών, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας
Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Τοπικής Κοινότητας
Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, click away κλπ)

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos