Κορωνοϊός: Τι φοβούνται οι ειδικοί για την Αττική - Oι προειδοποιήσεις για ολικό lockdown όπως τον Μάρτιο

31 Ιανουαρίου 2021 00:16

Γιατί η Αττική έγινε «κόκκινη» - Ανησυχία στους επιστήμονες για την ταχεία εξάπλωση της πανδημίας


Στα χνάρια της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Οκτώβριο βαδίζει η Αττική τις τελευταίες 15 ημέρες, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους ειδικούς, για την εξέλιξη της πανδημίας, την ώρα που έχουν καταγραφεί 66 κρούσματα με τη βρετανική μετάλλαξη, κι ενώ εκτιμάται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ήδη, η Αττική έχει «κοκκινίσει» στον χάρτη, καθώς τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν, γεγονός που διαπιστώθηκε μέσω της ιχνηλάτησης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ισχνηλάτηση έδειξε ότι όσα άτομα, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πήγαν για αγορές έκαναν επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Όπως, μάλιστα, εξήγησαν οι ειδικοί τα άτομα αυτά δεν αποκλείεται να μετέφεραν τον ιό από την αγορά στα σπίτια που επισκέπτονταν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε έξω από τα καταστήματα και όχι μέσα. Ως εκ τούτου, η χριστουγεννιάτικη χαλάρωση, σε συνδυασμό με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, οδήγησαν στην αύξηση των μολύνσεων.

Οι ειδικοί ανησυχούν για επιβάρυνση των νοσοκομείων της Αθήνας, ενώ προειδοποιούν ότι εάν η αυξητική τάση των κρουσμάτων στην Αττική συνεχιστεί, τότε δεν αποκλείεται και ένα ολικό lockdown ανάλογο με αυτό του περασμένου Μαρτίου.

protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos