Έχασες τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου; Πλέον προσφέρεται ασφαλής αντιγραφή κλειδιών αυτοκινήτου

03 Φεβρουαρίου 2021 14:20

Ανακάλυψες ότι έχασες τα κλειδιά του αυτοκινήτου; Δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, που βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.



Η διαφορά είναι, ότι πλέον υπάρχει ως επιλογή η ασφαλής αντιγραφή κλειδιών αυτοκινήτου και μπορείς να την έχεις με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου κλειδαρά.

Τα κλειδιά αυτοκινήτου, παραδίδονται κατά την αγορά του αυτοκινήτου από την αντιπροσωπεία και συνήθως παραδίδονται με ένα ζευγάρι αντικλείδι. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν γίνει τόσο έντονοι, που πολλοί ξεχνούν τα κλειδιά του αυτοκινήτου είτε στο εσωτερικό του, είτε τα χάνουν σε κάποια έξοδο μη μπορώντας να ανακαλέσουν στη μνήμη τους που ακριβώς τα άφησαν. Πολλές φορές πέφτουν θύματα κλοπής και πρέπει να αντικαταστήσουν τα κλειδιά ή την κλειδαριά του αυτοκινήτου για να προστατέψουν το αμάξι.

Η γνωστότερη μέθοδος αντικατάστασης των κλειδιών αυτοκινήτου έως σήμερα, ήταν η επίσκεψη στην ίδια την αντιπροσωπεία και η αίτηση για νέα κλειδιά. Ωστόσο, πλέον τα εξειδικευμένα κλειδαράδικα αναλαμβάνουν την αντιγραφή κλειδιών παντός τύπου, απλών κλειδιών και κλειδιών immobilizer.

Στις μέρες μας, τα περισσότερα αυτοκίνητα, διαθέτουν κλειδιά immobilizer αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια που διαθέτουν απλά μηχανικά κλειδιά. Τα κλειδιά αυτοκινήτου immobilizerimmobilizer, χρησιμοποιούν το σύστημα immobilizer για μεγαλύτερη ασφάλεια σε περίπτωση κλοπής.
Η τεχνολογία immobilizer, έχει αποδειχθεί ασφαλής και αποτελεσματική και όλες οι εταιρείες αυτοκινήτων την ενσωματώνουν στα νέα μοντέλα τους. Ας δούμε λοιπόν, πώς γίνεται η αντιγραφή κλειδιών αυτοκινήτου στο κάθε είδος.

Αντιγραφή Απλών Κλειδιών Αυτοκινήτου

Η διαδικασία αντιγραφής των απλών μηχανικών κλειδιών είναι πολύ απλή. Περιλαμβάνει την κοπή επιτόπου του κλειδιού αυτοκινήτου. Τα κλειδιά αυτά, χρησιμοποιούν το σύστημα εκκίνησης κυλίνδρου στο τιμόνι και μπορούν είτε να κατασκευαστούν ή να επισκευαστούν από τον κλειδαρά είτε να γίνει αντικατάσταση του κυλίνδρου.

Αντιγραφή Κλειδιών Immobilizer

Ας ξεκινήσουμε αναφέροντας ότι υπάρχουν τρία είδη κλειδιών Immobilizer, τα κλειδιά πρώτης γενιάς, τα κλειδιά δεύτερη γενιάς και τα κλειδιά τρίτης γενιάς. Στόχος και των τριών τύπων, είναι να εμποδίσουν την εκκίνηση του κινητήρα του αυτοκινήτου, από μη εξουσιοδοτημένα κλειδιά. Αντιγραφή κλειδιών, μπορεί να γίνει σε όλα τα είδη κλειδιών αυτοκινήτου με immobilizer.

Κλειδιά Immobilizer πρώτης γενιάς: Διαθέτουν τσιπάκι με έναν μοναδικό κωδικό (PIN), ο οποίος αποστέλλεται στον εγκέφαλο του αμαξιού και εφόσον ταυτίζεται με το PIN του εγκεφάλου, το αμάξι παίρνει μπρος και ο κινητήρας κινείται χωρίς κανένα εμπόδιο. Η αντιγραφή κλειδιών πρώτης γενιάς, πραγματοποιείται απλά από έναν επαγγελματία κλειδαρά, ο οποίος αναγνωρίζει τον κωδικό στο τσιπάκι και τον αντιγράφει στο νέο τσιπάκι των καινούργιων κλειδιών.

Κλειδιά Immobilizer δεύτερης γενιάς: Αποτελούν μία πιο σύνθετη εκδοχή των κλειδιών δεύτερης γενιάς. Τα κλειδιά αυτοκινήτου δεύτερης γενιάς, διαθέτουν εξελιγμένο σύστημα παραγωγής κωδικών και η λειτουργία τους στηρίζεται στην ταυτοποίηση των κωδικών με τους κωδικούς των εγκεφάλων των αυτοκινήτων. Η αντιγραφή τους, γίνεται από κλειδαρά με την ίδια διαδικασία αναγνώρισης του κωδικού στο τσιπ και αντιγραφής του στο νέο τσιπ των κλειδιών. Το κόστος της αντιγραφής είναι μεγαλύτερο, καθώς τα τσιπ που χρησιμοποιούνται είναι ακριβότερα.

Κλειδιά Immobilizer τρίτης γενιάς: Η διαδικασία ταυτοποίησης εδώ γίνεται κάπως διαφορετικά. Ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου εκπέμπει έναν κωδικό, ο οποίος λαμβάνεται από το τσιπ όταν μπαίνει το κλειδί στη μίζα και στη συνέχεια παράγεται ένας νέος κωδικός από το τσιπ του κλειδιού και αποστέλλεται στον εγκέφαλο. Εάν επιβεβαιωθεί ο κωδικός από τον εγκέφαλο του αμαξιού, τότε το σύστημα ακινητοποίησης απενεργοποιείται και ο κινητήρας ξεκινά.

Στo kleidia.biz.biz θα βρεις τον επαγγελματία που θα σε απαλλάξει από οποιαδήποτε ταλαιπωρία και θα κάνει την αντιγραφή των κλειδιών του αυτοκινήτου παιχνιδάκι. Μη διστάσεις να αναζητήσεις επαγγελματική βοήθεια για να λύσεις άμεσα το πρόβλημά σου!

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos