Απαγόρευση κυκλοφορίας: Όλα τα μέτρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

06 Φεβρουαρίου 2021 19:10

Όλα τα μέτρα που ισχύουν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική - Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 - Αναλυτικά οι εξαιρέσεις


Από τις 18:00 τέθηκε σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, στο πλαίσιο του σκληρότερου lockdown που αποφάσισαν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στις παραπάνω περιοχές τα Σαββατοκύριακα θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί.

Τις συγκεκριμένες ώρες οι πολίτες των «κόκκινων» περιοχών επιτρέπεται να πραγματοποιούν μόνο τις «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις, δηλαδή μπορούν να μετακινούνται μόνο για λόγους υγείας, εργασίας ή για την βόλτα κατοικιδίων σε κοντινή απόσταση από το σπίτι τους.

Πλέον, λοιπόν, το Σαββατοκύριακο, από τις 18:00 έως τις 5:00, δεν θα μπορούμε να επιλέξουμε τα sms στο 13033 για σωματική άσκηση, για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, για μετάβαση σε ΑΤΜ τράπεζας και βενζινάδικο. Αντίθετα τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, έχουν για τρεις περισσότερες ώρες (18:00-21:00) τις παραπάνω επιλογές.

SMS στο 13033 - Οι μοναδικές εξαιρέσεις για τα Σαββατοκύριακα αφορούν

Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
λόγους υγείας
λόγους εργασίας
για σύντομη βόλτα του κατοικιδίου γύρω από την μόνιμη κατοικία

Αναλυτικά:

Με τον αριθμό 1 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας
Με τον αριθμό 6 στο 13033: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου.
Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να απαιτείται και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.
Τι ισχύει σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
Στην Αττική, την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, αφού αξιολογήθηκαν όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και ζητήματα που αφορούν στην κινητικότητα και τους δείκτες που καθορίζουν την εξέλιξη της πανδημίας, αποφασίστηκε κατ’ αρχήν η ένταξη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις «κόκκινες περιοχές», όπου βρίσκεται επίσης η Χαλκιδική.

Επίσης, αποφασίστηκαν τα εξής παρακάτω μέτρα και για Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική:

Αναστολή λειτουργίας των Λυκείων δια ζώσης και εφαρμογή της μεθόδου τηλεκπαίδευσης και λειτουργία των υπόλοιπων σχολικών βαθμίδων και των βρεφονηπιακών σταθμών με φυσική παρουσία.
Λειτουργία του λιανεμπορίου και των δραστηριοτήτων που μέχρι σήμερα είχαν ανοίξει με τη μέθοδο του click away και μόνο. Δεν υπάρχει, δηλαδή, η μέθοδος του click inside (click in shop).
Κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, καθώς και υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ λειτουργούν κανονικά με τους όρους και τα μέτρα που ήδη ισχύουν.
Τόσο το λιανεμπόριο, όσο και αυτά τα καταστήματα και υπηρεσίες θα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 7 το πρωί ως τις 8 το βράδυ και μόνο. Το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά.
Το Σάββατο παραμένουν ανοιχτά μόνο τα σούπερ μάρκετ, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι, τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία και μόνο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.
Η λειτουργία λαϊκών αγορών αναστέλλεται τα Σαββατοκύριακα. Η συγκεκριμένη διάταξη που αφορά στις λαϊκές αγορές θα ισχύσει από το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου.
Κάθε Σάββατο και Κυριακή μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS στο 13033 και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινάει στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.
Οι χώροι λατρείας (εκκλησίες) λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει.

Όπως ανακοινώθηκε, τα μέτρα αυτά ισχύουν από αύριο το πρωί του Σαββάτου 6 Φεβρουαρίου στις 6 και έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

Οι τρεις αυτές περιοχές, Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, καθώς και οι 5 περιοχές μεγάλου αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου (Πάτρα, Χαλκίδα, Μύκονος, Σαντορίνη και Άγιος Νικόλαος) παραμένουν σε καθεστώς καθημερινής επιδημιολογικής παρατήρησης και η εξέλιξη της πανδημίας θα αξιολογείται καθημερινά σε τακτικές τεχνικές συσκέψεις και σε συνάρτηση τόσο των καθημερινών επιδημιολογικών δεδομένων, όσο και των αποτελεσμάτων ιχνηλατήσεων των κρουσμάτων και των στενών τους επαφών.

Take away: Κανονικά η παραλαβή καφέ και τα Σαββατοκύριακα
Πήρε πίσω η κυβέρνηση την απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική. «H κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι απαγορεύεται το take away σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, πήρε πίσω την απαγόρευση του take away, με νέα του δήλωση. Μάλιστα, μετά τα σχόλια χρηστών του Twitter για το αλαλούμ στο take away με δήλωσή του στο Twitter, ο Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάναμε λάθος και το διορθώσαμε πριν γίνει ζημιά».

ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos