Πέντε νέα πάρκα τσέπης «φυτρώνουν» στην Αθήνα

09 Φεβρουαρίου 2021 16:53

Στην ευρωπαϊκή και διεθνή κουλτούρα αστικής ανάπτυξης, τα πάρκα τσέπης αποτελούν αναγκαία ανάσα για το βεβαρυμμένο από τσιμέντο δίκτυο των μεγαλουπόλεων: μικρές εκτάσεις (έως μισού στρέμματος), οι οποίες αξιοποιούνται ως χώροι πρασίνου και ανάπαυσης για τους κατοίκους, προσφέροντας καθημερινή διέξοδο σε επίπεδο γειτονιάς.

Μετά την παρέμβαση στην Άνω Κυψέλη, στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας όπου δημιουργήθηκε το πρώτο «pocket park» επίβλεψης του Δήμου Αθηναίων με τη συνεργασία ιδιωτών, ετοιμάζονται ακόμη πέντε αντίστοιχοι χώροι σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθήνας.

Στο Παγκράτι, τα Σεπόλια, τον Νέο Κόσμο, τα Πατήσια και τον Κολωνό προγραμματίζονται οι επόμενες παρεμβάσεις του προγράμματος, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν εντός δύο μηνών, με τελικό στόχο να δημιουργηθούν συνολικά 30 πάρκα τσέπης το 2021. Πρόκειται για χώρους ανοιχτούς προς χρήση, οι οποίοι φυτεύονται με διάφορες ποικιλίες ανθέων και φυτών (μάλιστα, στο πάρκο τσέπης της Άνω Κυψέλης κάθε φυτό διαθέτει την ταμπελίτσα του) και φωτίζονται εκ νέου από τα συνεργεία του δήμου. Αρμόδιος του προγράμματος είναι ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού Ευγένιος Κολάτος.

athinorama.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos