Απόβαση των Ινδών στην Ελλάδα με τιμές σοκ...

22 Φεβρουαρίου 2021 01:01

Η αντιπροσωπεία του ινδικού εργοστασίου μας ανακοινώνει τη γκάμα μοτοσυκλετών της για τη χρονιά που διανύουμε, η οποία περιλαμβάνει και ένα μίνι αυτοκίνητο!

Όσον αφορά σε μοτοσυκλέτες υπάρχουν διαθέσιμα πέντε μοντέλα 125 έως 400cc, που ανήκουν στις κατηγορίες street, street naked και supersport. Και όσον αφορά στο τετράτροχο που αναφέραμε στον πρόλογο, πρόκειται για το Qute 220, ένα χαριτωμένο εμφανισιακά “αυτοκινητάκι” που δηλώνει τετράτροχο αλλά όχι αυτοκίνητο, ανήκοντας στην κατηγορία οχημάτων τύπου quadricycle.

Είναι συμπαγές, ελαφρύ (450Kg), καταναλώνει λιγότερο από 3Lt βενζίνης για να καλύψει 100Km, διαθέτει 5αρι κιβώτιο με σειριακή λειτουργία και κινείται από έναν υγρόψυκτο μονοκύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας μόλις 216,63cc. Αποδίδει 13Hp στις 5.500rpm και 19,55Nm ροπής στις 4.000rpm, δίνοντας στο όχημα τελική ταχύτητα 70Km/h. Oι διαστάσεις του λιλιπούτειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να μεταφέρει έως και 4 ενήλικες, οι οποίοι μάλιστα μπορούν να μπαινοβγαίνουν άνετα καθώς ο καθένας έχει τη δική του πόρτα! Με μήκος μόλις 1,65 μέτρα, πλάτος 1,31 και κύκλο στροφής 3,5, κάλλιστα μπορεί να ανταγωνιστεί μοτοσυκλέτα στην κίνηση της πόλης και στο παρκάρισμα!

Σχετικά με τη Bajaj

Ο ινδός κατασκευαστής μας είναι γνωστός από τη συνεργασία του με την αυστριακή ΚΤΜ, για λογαριασμό της οποίας παράγει όλα τα μοντέλα ΚΤΜ και Husqvarna 125 έως 400cc. Ο Όμιλος Bajaj είναι ανάμεσα στους δέκα κορυφαίους επιχειρηματικούς οίκους της Ινδίας και ιδρύθηκε το 1926, στο κορύφωμα του κινήματος της Ινδίας για ανεξαρτησία από τους Βρετανούς. Ο εκλιπών Shri Jamnalal Bajaj, ιδρυτής του Ομίλου, ήταν ένας στενός φίλος και μαθητής του Mahatma Gandhi και η πορεία της εταιρείας του στο χρόνο μόνο σαν λαμπρή μπορεί να χαρακτηριστεί. Η Bajaj είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών στον κόσμο, ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσυκλετών της Ινδίας και ο μεγαλύτερος κατασκευαστής τρίτροχων στον κόσμο.

Έχει εγκαταστάσεις παραγωγής που βρίσκονται στο Chakan (Pune), στο Waluj (Aurangabad) και στο Pant Nagar (Uttarakhand). Κατά το οικονομικό έτος 2018-19 σημείωσε συνολικό κύκλο εργασιών ύψους 4,61 δισ. δολαρίων ΗΠΑ, που είναι ο υψηλότερος της εταιρείας παρά τις αρνητικές παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές συνθήκες. Η Bajaj είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας δίτροχων και τρίτροχων οχημάτων της Ινδίας, αντιπροσωπεύοντας το 40% της παραγωγής της σε περισσότερες από 79 χώρες μέσω ενός τεράστιου δικτύου διεθνών διανομέων σε όλο τον κόσμο.

Διαθέτει ιδιόκτητο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης με τεχνολογία αιχμής, που αναπτύσσει ενεργά νέα προϊόντα και τεχνολογίες που οδηγούν την ανάπτυξη της επιχείρησής της. Οι μάρκες μοτοσυκλέτας της (Pulsar και Boxer) είναι κορυφαίες σε πολλές χώρες του κόσμου. Με 15 εκατομμύρια οχήματα να εξάγονται σε περισσότερες από 79 χώρες, η Bajaj είναι πραγματικά “ο Αγαπημένος Ινδός του Κόσμου”. Είναι ο Νο1 εξαγωγέας μοτοσυκλέτας της Ινδίας με 2 από τις 3 μοτοσυκλέτες που πωλούνται διεθνώς να φέρουν σήμα Bajaj. Οι συνολικές πωλήσεις της έχουν φέρει στην Ινδία πάνω από 13 δισεκατομμύρια δολάρια ξένου συναλλάγματος την τελευταία δεκαετία.

Τα άμεσα μελλοντικά της σχέδια μάλιστα, ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα για το κοινό της μοτοσυκλέτας. Η Triumph Motorcycles και η Bajaj ανακοίνωσαν επίσημα και από κοινού μια μακροχρόνια και μη-μετοχική συνεργασία, η οποία θα αποφέρει -για λογαριασμό του άγγλου κατασκευαστή- μια ολοκαίνουργια σειρά μοτοσυκλετών μεσαίου κυβισμού από το 2022.

xiami banner iin content 745z280

newsauto.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos