Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής: Χωρίς διαθέσιμη ΜΕΘ το «Σωτηρία»

27 Φεβρουαρίου 2021 21:56

Η πληρότητα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι στο 100% από την αρχή της εφημερίας και χρειάστηκε να δοθούν κάποια εξιτήρια.

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου πλέον δεν υπάρχει ούτε διαθέσιμη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, για περιστατικά κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στο εν λόγω νοσοκομείο, που είναι από τα μεγαλύτερα της Αττικής και λειτουργεί και ως νοσοκομείο αναφοράς, οι 84 κλίνες είναι πλέον κατειλημμένες.

Παράλληλα, ίδια είναι περίπου κατάσταση και στα άλλα δυο μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, τον Ευαγγελισμό και το Αττικό, αφού στο πρώτο υπάρχει μόλις μια διαθέσιμη κλίνη ενώ στο δεύτερο τα ελεύθερα κρεβάτια είναι δύο με την πιθανότερη εκτίμηση να είναι ότι θα καλυφθούν άμεσα κι αυτά.

Σημειώνεται ότι έχει ξεκινήσει ήδη η συμπλήρωση των ΜΕΘ στα νοσοκομεία της Αττικής, με 70 συνολικά κλίνες να είναι διαθέσιμες το επόμενο διάστημα. Ήδη από χθες έχουν προστεθεί 15 στα συγκεκριμένα νοσοκομεία.

Η πληρότητα στο νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι στο 100% από την αρχή της εφημερίας και χρειάστηκε να δοθούν κάποια εξιτήρια.

Τα διαθέσιμα κρεβάτια που προέκυψαν από αυτά αξιοποιήθηκαν άμεσα για νέες εισαγωγές με τον Μ.Ο ηλικιών ασθενών να είναι όπως ανέφερε ιδιαίτερα χαμηλός, αγγίζοντας ακόμη και τα 28 έτη.

«Η πίεση που δεχόμαστε πλέον είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έχει αυξηθεί πάρα πολύ ο αριθμός ατόμων που χρειάζονται και ιατρική εκτίμηση και νοσηλεία. Μειώνεται σημαντικά ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών και αυξάνεται σημαντικά πλέον η βαρύτητα της νόσου» τόνισε μεταξύ άλλων η Αρετή Γραβάνη, Ειδικευόμενη Παθολογίας Κλινικής Λοιμώξεων του Σωτηρία.

newsbomb.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos