Κορωνοϊός: Πάνω από 2.000 τα νέα κρούσματα σήμερα – Συναγερμός και συσκέψεις για νέα μέτρα

02 Μαρτίου 2021 15:12

Δεδομένη θεωρείται η νέα παράταση του lockdown στην Αττική, υπό τη σκιά της μεγάλης έξαρσης των κρουσμάτων και της ασφυκτικής πίεσης των νοσοκομείων.

Σήμερα, που ο αριθμός των τεστ θα έρθει σε επίπεδο… καθημερινής και όχι Σαββατοκύριακου, αναμένεται νέα δυσάρεστη έκπληξη στα ημερήσια περιστατικά κορωνοϊού, βάζοντας για μεγαλύτερο διάστημα «φρένο» στο σχεδιασμό ανοίγματος κοινωνίας και οικονομίας.

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αττική και στην υπόλοιπη χώρα συζητήθηκε σε έκτακτη σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης:

-Παρουσιάστηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλες τις περιοχές της χώρας και συζητήθηκε η επίδραση των μεταλλάξεων στη μετάδοση του ιού

-Εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής όπου παρατηρείται αυξημένη πίεση

-Συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού. Αύριο το πρωί, θα συγκληθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Οπως ανάφερε σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος οι ειδικοί,  αναγνωρίζουν ότι η κόπωση των πολιτών είναι μεγάλη, για αυτό και μερίδα αυτών αναρωτιέται εάν το μερικό άνοιγμα δραστηριοτήτων οδηγήσει σε «σπάσιμο» του συνωστισμού σε πάρκα, παραλίες και σπίτια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τόσο στις τηλεδιασκέψεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων όσο και ανάμεσα στα κυβερνητικά στελέχη αναζητώνται «έξυπνα μέτρα» που δεν θα κρατούν τον κόσμο πολύ περιορισμένο και ταυτόχρονα δεν θα ενέχουν κίνδυνο για την επιδημία. Πολλοί, όμως, επιστήμονες είναι πιστοί στη λύση του lockdown ως την πιο αποτελεσματική. Ορισμένοι, δε, προτείνουν ακόμη σκληρότερα μέτρα για ένα διάστημα προκειμένου να «πέσουν» τα κρούσματα.

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, πρότεινε ένα «τίμιο lockdown δύο εβδομάδων στην Ελλάδα, που θα κρατηθεί από όλους» (Mega). Ο ίδιος, μάλιστα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα συγκρατημένος όσον αφορά στα ανοίγματα κοινωνίας και οικονομίας, επισημαίνοντας ότι «εάν πέσουν τα κρούσματα και δεν υπάρχει πίεση στα νοσοκομεία, τότε θα μπορούμε ελπίζουμε για ένα διστακτικό ανοιγματάκι προς το Πάσχα».

eleftherostypos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos