Κορονοϊός: Διπλάσιος ο ρυθμός νέων κρουσμάτων - 7 στα 10 μεταλλαγμένα

05 Μαρτίου 2021 23:59

Τι δείχνουν τα τελεταία στοιχεία για τον κορονοϊό εν μέσω lockdown στην Αττική και γιατί ανησυχούν οι επιστήμονες

Ανησυχία προκαλούν τα τελευταία στοιχεία για την άνοδο των κρουσμάτων, καθώς 7 στα 10 νέα κρούσματα πλέον είναι μεταλλαγμένα. Την ίδια ώρα αναμένονται ακόμη περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς παρά το lockdown η πίεση στο ΕΣΥ θα είναι όλο και μεγαλύτερη. «Θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες μέχρι να δούμε τα νοσοκομεία να αποσυμπιέζονται», σημείωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου, ενώ ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε μια σειρά από περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο».

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.215 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, ενώ οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην επικράτεια ανέρχονται στους 451. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, 32 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους, ενώ σε ό,τι αφορά στην κατανομή των νέων κρουσμάτων στις μεγάλες πόλεις, 1.022 νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική, 247 στη Θεσσαλονίκη και 107 στην Αχαΐα. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα σε όλο τον πλανήτη έχουν ξεπεράσει τα 116 εκατομμύρια, ενώ οι θάνατοι από κορονοϊό έχουν φτάσει τα 2,5 εκατομμύρια.

«Τα επιδημιολογικά δεδομένα από όλο τον κόσμο δείχνουν ότι παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων σε πολλές περιοχές του πλανήτη, με πιθανότητα η αιτία της εξάπλωσης να οφείλεται στις μεταλλάξεις, αφού ήδη η βρετανική μετάλλαξη έχει εντοπιστεί σε 106 χώρες και η νοτιοαφρικανική σε 56 χώρες σε όλο τον κόσμο», επισήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας συνεχίζει να αυξάνεται. Με τον κυλιόμενο μέσο των 7 τελευταίων ημερών να φτάνει στα 1.900 νέα κρούσματα ανά μέρα, έχοντας σχεδόν διπλασιαστεί μέσα στις τελευταίες 15 ημέρες. Ο αριθμός των τεστ που διενεργήθηκαν κατά την εβδομάδα κατά μέσο όρο ξεπέρασαν τις 44.000, με περισσότερα από 50.000 τεστ το τελευταίο τριήμερο. Ο δείκτης θετικότητας επίσης αυξήθηκε αξίζοντας το 4%.

 Ακολούθησε το Έθνος στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
Ο συνολικός αριθμός των διαγνωσμένων ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια έφτασε στις 16.500 άτομα. Τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τις ηλικιακές ομάδες 20 έως 60 ετών, δηλαδή τους πολίτες με τη μεγαλύτερη κινητικότητα. Ωστόσο, από τα μέσα του Φεβρουαρίου και μετά παρατηρείται μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους ενήλικες άνω των 75 ετών, γεγονός που πιθανότατα συνδέεται με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών.

ethnos.gρ

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos