300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

H Aίγυπτος διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί συζητήσεων για την Ανατολική Μεσόγειο

08 Μαρτίου 2021 13:49
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
H Aίγυπτος διαψεύδει τους ισχυρισμούς της Τουρκίας περί συζητήσεων για την Ανατολική Μεσόγειο

test2

test2

Διπλωματικές πηγές από την Αίγυπτο διέψευσαν φήμες ότι το Κάιρο συζήτησε το θέμα της Ανατολικής Μεσογείου με την Τουρκία.

 Όπως ανέφεραν, σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Arab News της Σαουδικής Αραβίας, που έχει στενές σχέσεις με το Κάιρο, η Αίγυπτος παραμένει προσηλωμένη στη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου σε τυχόν διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ενώ χαρακτήρισε εσφαλμένους τους ισχυρισμούς της Άγκυρας ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στη διευθέτηση του ζητήματος. «Η Αιγυπτιακή πλευρά εμμένει στη θέση της απορρίπτοντας τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης και της Άγκυρας», ανέφεραν -την ώρα που ο Έλληνας ΥΠ ΕΞ Νίκος Δένδιας έχει κρίσιμες επαφές στο Κάιρο -. Και πρόσθεσαν ότι «ο σεβασμός από μέρους της Αιγύπτου των θαλάσσιων συνόρων των χωρών της Μεσογείου δεν είναι κάτι νέο κι οι προσπάθειες της Τουρκίας να ισχυριστεί ότι οι δύο χώρες έχουν διαπραγματευτεί είναι ανακριβείς».

Είχαν προηγηθεί οι ισχυρισμοί του ΥΠ ΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η Άγκυρα θα ολοκληρώσει μια συμφωνία με την Αίγυπτο που θα ευθυγραμμίζεται με τη συμφωνία που υπέγραψε με τη Λιβύη και και καταχώρησε στον ΟΗΕ.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι συζήτησε πρo ημερών από τηλεφώνου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις στενές διμερείς σχέσεις που δεσμεύουν τις δύο χώρες σε διάφορους τομείς και κυρίως στον τομέα της ενέργειας και της Ανατολικής Μεσογείου, όπως επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Αιγύπτιου προέδρου, Μπασάμ Ραντί, τονίζοντας ότι ο αλ Σίσι έπλεξε το εγκώμιο των ισχυρών ελληνο-αιγυπτιακών δεσμών κι αναφέρθηκε στις σχέσεις συνεργασίας με την Ελλάδα και τις θετικές εξελίξεις μεταξύ των δύο χωρών σε τομείς αμοιβαίου συμφέροντος. Οι ισχυρισμοί του Μεβλιούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζει το Arab News, έρχονται μετά τις απόπειρες της Άγκυρας να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αιγύπτου για τις διεκδικήσεις της σε περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου.

Ιμπραήμ Καλίν: Η Τουρκία επιδιώκει αποκατάσταση των σχέσεων με τον Αραβικό κόσμο
Την ίδια ώρα η Άγκυρα στέλνει ισχυρό μήνυμα ότι είναι έτοιμη για αναθέρμανση των σχέσεων με αραβικές χώρες που έχουν πληγεί από την υποστήριξη της Άγκυρας σε ισλαμιστικές κυβερνήσεις. «Μπορεί να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο, να γυρίσουμε νέα σελίδα στη σχέση μας με την Αίγυπτο καθώς και χώρες του Κόλπου για να συμβάλουμε στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

Η αλλαγή τόνου στη ρητορική της Άγκυρας συμπίπτει με την ανανέωση των στόχων εξωτερικής πολιτικής τόσο σε χώρες του Κόλπου όσο και στην Ουάσιγκτον. Οι περισσότερες χώρες του Κόλπου αντιμετωπίζουν τα ισλαμιστικά πολιτικά κινήματα ως εν δυνάμει απειλή για τις δυναστείες που τις κυβερνούν. Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Αιγύπτου πήραν την κάτω βόλτα μετά την ανατροπή του ισλαμιστή ηγέτη της χώρας, Μοχάμεντ Μούρσι το 2013 κι έκτοτε οι δύο χώρες έχουν συγκρουστεί μεταξύ άλλων για διεκδικήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Ιράκ.

iefimerida.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Κορωνοϊός: Οριακή η κατάσταση...
Αίτνα: Η πορεία του ηφαιστειακ... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημάτων πρόκειται να λειτουργήσουν με αυτοματοποιημένο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης (Βίντεο)

Πάρος – Παροικία: Τρία parking οχημ...

28 Μαϊος 2025
MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά -  «Η διαμονή στην Πάρο για τους εργαζόμενους είναι πολύ ακριβή» (Βίντεο)

MEGA Stories: Α. Σκαραμαγκά - «Η δι...

30 Μαϊος 2025
Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας το καλοκαίρι – Αριθμός και ειδικότητες που το στελεχώνουν σήμερα (Βίντεο)

Πάρος: Δείτε πόσοι γιατροί θα ενισχ...

27 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Κέα: Δικαστικό “μπλόκο” σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Κέα: Δικαστικό “μπλόκο” σε κεραίες...

02 Ιουνίου 2025
Σήμερα ο δεύτερος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Σήμερα ο δεύτερος γύρος των ειρηνευ...

02 Ιουνίου 2025
Ανοσοθεραπεία δίνει ελπίδα σε καρκινοπαθείς – Διπλασιάζει τον χρόνο ζωής και απομακρύνει την πιθανότητα υποτροπής (βίντεο)

Ανοσοθεραπεία δίνει ελπίδα σε καρκι...

02 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
    • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ