Κορονοϊός: «Με 300 κρούσματα τη μέρα το άνοιγμα της αγοράς» – Τι λένε οι ειδικοί

08 Μαρτίου 2021 19:11

Εγκλωβισμένη στον κορονοϊό παραμένει όλη η χώρα με την κατάσταση να είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη με τα κρούσματα να είναι σταθερά σε τετραψήφια επίπεδα.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει τι θα γίνει με την οικονομία και το άνοιγμα της αγοράς την ώρα που τα κρούσματα συνεχίζουν να είναι στα ύψη. 

Μιλώντας στην εκπομπή Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Στέργιος Λογοθετίδης, καθηγητής Νανοτεχνολογίας του τμήματος φυσικής ΑΠΘ, επισήμανε ότι για να μπορέσει η κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιό της για σταδιακό άνοιγμα από το τέλος του Μάρτη, θα πρέπει υπάρξει αισθητή μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Θα πρέπει να εξασφαλίσει στις 19 του μηνός ότι τα κρούσματα είναι σε πολύ χαμηλό αριθμό, από 300 και κάτω. Εάν το κατορθώσει, θα μπορεί κανείς να πει με κάποια ασφάλεια ότι μπορεί να ανοίξει κάποιες δραστηριότητες».

Σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού, οι οποίες έχουν επικρατήσει στη χώρα και δίνουν υψηλό αριθμό κρουσμάτων αφού μεταδίδουν γρηγορότερα τον ιό, ο κ. Λογοθετίδης σημείωσε ότι όσο γρήγορα μεταδίδεται η μετάλλαξη, τόσο εύκολα μπορεί να καμφθεί και να υπάρξει αποκλιμάκωση αν τα περιοριστικά μέτρα λειτουργούν σωστά.

«Αν δεν έχουν αποδώσει, τότε η κυβέρνηση πρέπει να οργανωθεί και να πάρει κατάλληλα μέτρα».

Ο καθηγητής επισήμανε πως το άνοιγμα των καταστημάτων την περίοδο των εκπτώσεων «μας έφερε ενάμιση μήνα πίσω» και αν δεν προσέξουμε τώρα «θα πάμε από την αρχή».

newsit.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos